szponzorált tartalom

2019.08.09. 01:00

Három éve dolgozom a Continentalnál, és minden nap tanulok valami újat

A versenyképes kompenzációs csomagnak és a béren kívüli juttatásoknak is köszönhetően megbecsülve érzik magukat a munkatársak, a Continental nemzetközileg is elismert stabilitása és kiszámíthatósága pedig tovább növeli a biztonságérzetüket és a vállalat iránt tanúsított elkötelezettségüket.

Fotó: PORKOLAB PATRIK

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Farkas Ádám a Continental budapesti telephelyén dolgozik SMT minőségbiztosítási mérnökként.

Farkas Ádám

A feladatom, hogy a termékek minőségét különböző folyamatspecifikus mérőszámokon keresztül monitorozzam, és eltérés esetén megtaláljam az eltérést kiváltó okot. Ezt követően olyan akciókat definiálok, amelyek a folyamatot fejlesztik, a nem kívánt eltérést pedig megszüntetik.

Milyennek látja a jövőt a Continentalnál, mint nemzetközi vállalatnál?

Jelenleg három éve dolgozom itt, és minden nap tanulok valami újat. A kollégák rendkívül segítőkészek és szívesen osztják meg tapasztalataikat és a tudásukat. Rengeteget tanulok a legkorszerűbb gyártási technológiákról és azok alkalmazásáról, számomra nagyon fontos, hogy a munkahelyem lépést tudjon tartani a technológiai fejlődéssel.

Milyen Continental termékekkel találkozik a munkája során?

Leginkább fékvezérlő egységekkel (ECU – Electronic Control Unit).

A munka és magánélet egyensúlya fontos jellemző az ember életében. Hogy látja a munkahelye és a saját részéről ezt a kérdést?

Úgy gondolom, amennyiben a munkavállalókat a vállalat megfelelően tudja motiválni, akkor nagyobb szabadságot engedhet meg a munkaidő beosztása szempontjából. A rugalmas munkaidő ebből a szempontból számomra nagyon vonzó, mert a munka-magénélet mérleget én billenthetem egyik oldalról a másikra. Vannak olyan időszakok, amikor közbejönnek időigényesebb dolgok a magánéletben (pl.: lakásfelújítás), és van, hogy szívesen belemélyedek egy szakmai problémába a munkahelyen. A rugalmas munkaidő segít, hogy személyes prioritásaimnak megfelelően tudjam beosztani az időmet.

Mennyire könnyű megtalálni a közös hangot a kollégákkal egy ilyen nagy vállalatnál?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy nagyon összetartó közösségbe tartozom a cégen belül, és nem csak a formális vállalati eseményeken tudunk közösen kikapcsolódni és feltöltődni, hanem általunk szervezett eseményeken is. A csapatépítő programok mindig összehozzák az embereket, az új és régi sztorikra pedig mindig szívesen gondolok.

Melyik a legemlékezetesebb élménye a munkahelyéhez kötődően?

Épp az egyik projektem állapotáról tartottam prezentációt a vezetőknek. Magabiztosan álltam ki, és büszke voltam az eredményeimre, de egy váratlan pillanatban néhányan egyszerre nevettek fel a hallgatóságból. Hirtelen nem értettem, hogy mi történik…rosszul mondtam valamit? Megkérdeztem, hogy mi olyan vicces, válaszként azt a kérdést kaptam, hogy nem voltam-e egy kicsit fáradt amikor a prezentációt készítettem. Hátra néztem a kivetített ppt-re és megláttam, hogy a „comparison” (összehasonlítás) szót elírtam, így az én verziómban a „prison” (börtön) szerepelt. Ez utóbbi természetesen végül nem lett a projekt része.

Hogyan ajánlaná másoknak egy mondatban a Continentalt?

Ha szereted a kihívásokat, van benned versenyszellem, szeretnél egy összetartó közösséghez tartozni és a legújabb technológiákkal dolgozni, csatlakozz hozzánk!

A Continental aktuális állásajánlatairól és nyitott pozícióiról ide kattintva tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában