hirdetés

2021.08.26. 08:31

Hogyan teszi tönkre a videojáték a párkapcsolatunkat

A túl sok videójátékozásból eredő konfliktus gyakori a játékosok és párjaik körében. Amikor túlságosan rászokunk a videójátékokra, elhanyagoljuk életük más területeit, és ebben élen járnak a támogató érzelmi kötelékek, hiszen ezeknek van szükségük a lehető legtöbb törődésre. A kapcsolatok fenntartásához befektetett munkára van szükség, pont úgy, mint egy növény esetében – ha sokáig nem locsolod, biztos elhervad. A párkapcsolatok rendszeres ápolást igényelnek, hogy növekedhessenek, fejlődhessenek – éppen úgy, mint a növények.

Amikor azonban egy ember az idejének nagy részét videójátékokkal tölti, nem marad ideje a párkapcsolatára. Lássuk, hogyan teszi tönkre a videójáték a párkapcsolatunkat.

A TÚL SOK JÁTÉK

Ismersz olyan felnőtt játékost, aki végül nem vált az imádott játék rabjává? Biztos nem. Valahogy ezek mindig a „mindent vagy semmit” elvei alapján működnek – nem igazán látni olyat, aki csak egy kicsit játszik, majd gyorsan szabadul. A videójátékok sajátos természettel bírnak: sokkal jobban és hatékonyabban el tudnak vinni a valóság talajáról, mint bármi más, és gondoljunk csak bele, ez egy egyetlen gombnyomásra elérhető tevékenység. A videójátékok sajnos sokkal inkább rombolják a kapcsolatokat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A segítség azonban közelebb van, mint gondolnád. A videopszichologus.hu pszichológusai segítséget nyújthatnak neked a negatív hatások a kiküszöbölésében. De mik ezek a negatív hatások? Mutatjuk!

NEGATÍV HATÁSOK

A videójátékok növelik a stressz szintünket, amit aztán a környezetünkön vezetünk le. Ez egy zárt világ, saját nyelvvel, amiből kirekesztjük a párunkat. A karrierünket elhanyagoljuk, pénzt költünk a játékra, néha nem is keveset. Így menekülünk el párkapcsolati konfliktusok elől. Nem túl jó módszer. Amikor függővé válunk, már nem látjuk reálisan a játék által okozott problémákat. Ha nem játszunk érdektelenséget és unalmat érzünk. A játék izgalmasabb, mint a valóság, mégsem az. A valóság az, hogy a párunk a másik szobában van, egyedül. Éjszaka is játszunk, így nem tudunk összebújni a párunkkal. Antiszociálissá válunk, már nem érdekelnek a körülöttünk élők.

És végül: a társunk számára egy lehetetlen küldetés, hogy izgalmasabb legyen, mint a kedvenc videójátékunk. Nincs esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában