hirdetés

2020.12.21. 11:19

Karácsonyi poszterötletek a dekorációhoz

Ahogy az év során közelednek az ünnepek, a lakások, házak sorra borulnak ünnepi hangulatba.

PR cikk

Forrás: pexels.com

Gondoljunk csak a húsvétra, a karácsonyra, vagy akár az szilveszterre, amikor teljes pompába öltöztetjük a szobákat, az ablakokat. Fénysorokkal színesítjük a hétköznapok szürkeségét, az asztalokra mintás terítőt rakunk, gyertyákkal, tojásokkal díszítjük az apró kis világunkat.

Természetesen adott ünnephez illően. A karácsony sem másabb. Sőt. Az apró tárgyakkal kezdve, egy aranyos hógömb az étkezőasztalon a koszorú mellett, vagy egy kis rénszarvas a dohányzóasztalon, igazán hangulatos atmoszférát teremthet. Mellé, ha még több dologgal szeretnénk készülni az ünnepre, az ünnepi hangulatú terítők, már maga az adventi koszorú az étkező dekorálására, a nappalihoz a karácsonyfa.

Mit tehetünk, ha ennél is többre vágyunk?

Mindamellett, hogy a gyertyafény, a frissen sült bejgli illata tökéletes ünnepi légkört teremt, sosem vihetjük igazán túlzásba a dekorációt. Ha esetleg a falat is díszítenek, mégsem akarjuk, hogy maradandó nyomot hagyjon maga után a karácsonyfa, vagy a Télapó jelmezbe öltözött figurák, falon és bármilyen felületen tökéletesen működő gyurmaragasztó, amit az egy-két hetes használat után szinte nyomtalanul eltávolíthatunk.

Így nem kell attól félni, hogy a cellux esetleg a leszedéskor majd maradandó nyomot okoz a falon, magával tépi esetleg a vakolatot, leszedi a tapétát. Könnyedén eltávolítható, ha elsőre esetleg rossz helyre tennénk, bármikor arrébb mozgathatjuk. Ha meg van a megfelelő technika, amely maradandó nyom nélkül lehetőséget ad arra, hogy kevés időre is elhelyezhessünk, nem feltétlenül maradandó díszeket, már csak a kiválasztás marad hátra.

Fotó: pexels.com

Milyen legyen a minta?

Akár a nappaliba, akár konyhába szeretnénk elhelyezni, esetleg fürdőszobába a faliposztert, fontos, hogy a minta beilleszkedjen a szoba alapvető hangulatába. Ezzel nem okozunk rossz változást, hanem a már meglévő elemeket a fali dísz még jobban kihangsúlyozza, nyomatékosítja. Habár a választás elsőnek nehéz falatnak tűnhet, a lehetőségek sokasága miatt egy percig sem kell aggódnunk amiatt, hogy nem találunk magunknak megfelelőt.

Választhatunk akár csak egy egyszerűbb tájképet, mely az egész téli időszakra csodás kiegészítője lehet a lakásnak. Ezt nem feltétlenül kell gyurmaragasztóval a falra helyezni, beletehetjük egy képkeretbe is, és úgy felakaszthatjuk az egyik szabad felületre. Ha kicsit konkrétabb képre esne választásunk, egy Télapót és a rénszarvasokat ábrázoló kép, akár a gyerekszobába, akár a nappaliba is kerülhet, hiszen az aranyos állatokat és a kedves Télapót látva biztos mosolyt csal majd arcunkra.

Ha nem állnánk meg egy-egy plakátnál, a falmatricák közül is válogathatunk. Egy kisebb jelenetet, hóeséssel, fákkal, mindenféle állattal, vagy akár csak Télapót és az eszközeit ábrázoló matricát egyaránt helyezhetjük az ablakra, így kinti és benti dekort is adhat, de akár a hálószobában az ágy fölé is hangulatos elemet alkothat a lakásban.

Mindamellett, hogy saját magunknak rendkívüli szórakozás lehet a díszítési folyamat, akár még karácsonyi ajándékként is adhatunk hasonló tárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában