hirdetés

2021.09.13. 00:00

Közel 5 000 gyermek látogatott már el a budapesti digitális élményközpontba

A digitális megoldások szerepe az elmúlt években jelentősen megnövekedett, így már a gyermekek körében is egyre népszerűbb az okoseszközök használata. Az EDU&FUN Digitális Élményközpontban a kisebbek játékos módon ismerkedhetnek meg a 21. századi képességekkel (együttműködés, tudásépítés, önszabályozás, valós problémák megoldása, algoritmikus gondolkodás). Bár a központ 2020-as megnyitása óta többször nem tudott látogatókat fogadni a koronavírus miatt, a szabályozások betartásával mára már közel 5 000 érdeklődő látogatta meg az intézményt.

Az EDU&FUN Digitális Élményközpont nem csupán kikapcsolódásként szolgál a gyermekek számára, de komoly szerepe van abban is, hogy a gyerekek játékos foglalkozások közben megértsék, hogy a digitális eszközök egyre inkább az mindennapi élet részei, és nem csupán a szórakozást jelentik. Betekintést kapnak a központban arra is, hogy mennyi lehetőség rejlik a programozásban, a 3D tárgyalkotásban és a robotvezérlésben. A központban különböző korosztályoknak más – más tematika szerint tartanak foglalkozásokat az oktatók, és csoportonként más digitális oktatási eszközöket alkalmaznak. A játékosan használható, algoritimikus gondolkodást fejlesztő mini robotokat már a 6 éves gyerekek is könnyedén tudják programozni, de a programozásban jártas fiatal felnőttek is találnak az ipari robotokhoz hasonló eszközöket.

Fotó: Edu&Fun Digitális Élményközpont

Fennállása óta már több mint 110 osztály, közel 5 000 látogató kereste fel a központot. A Programozd a jövőt program keretében 2021 nyarán 9 turnus ingyenes tábort szervezett az intézmény, az őszi időszakban pedig ingyenes szakkörökkel várják majd az érdeklődőket. Ezek célja, hogy egy-egy modern technológiai megoldással a gyerekek ne csak élmény szintjén találkozzanak, hanem azokat valós problémák megoldásához is fel tudják használni. Közösen gondolkodjanak arról, hogyan tudják biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az életüket, hatékonyabbá tenni az energiafelhasználásukat, miközben új, nagyszerű dolgokat hoznak létre.

Idén 4 külön tematikájú szakkör indul, az első foglalkozások szeptember 20-i héten kezdődnek:

  • Önvezető technológia – Mérnök a tesztpályán (3.-4. évfolyam számára)
  • Zöld otthon – környezettudatosság otthon (3.-4. évfolyam számára)
  • Túlélőkaland 3D nyomtatóval (5-8. évfolyam számára)
  • Űrutazás mikrovezérlővel (5-8. évfolyam számára)
  • Ötletből megoldás (9-10. évfolyam számára)
  • Ahhoz, hogy a kicsik és nagyok egyaránt kedvet kapjanak a programokhoz, szombatonként lehetőség van a központ egyéni vagy családi látogatására is. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az első turnus 9:30-től, a második 12:00-tól indul. Ezeken a napokon az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal, illetve az alábbi eszközöket is megtekinthetik, kipróbálhatják:

  • 3D nyomtatók
  • Robotok
  • VR játékok
  • AR eszközök
  • Okos otthon eszközök.
  • Ezeken kívül a látogatók játszhatnak leap-ekkel, készíthetnek animációkat, beszélgethetnek Pepperrel, a humanoid robottal, játszhatnak Bodrival, vagy közismertebb nevén AIBO-val is.

    Fotó: Edu&Fun Digitális Élményközpont

    MINDEN FOGLALKOZÁSRA ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES.

    Jelentkezni és érdeklődni az [email protected] e-mail címen vagy a +36 70 440 4400 telefonszámon lehet.

    Szakköreinkről részletek: http://edufun.hu/hu/szakkorok

    HELYSZÍN: ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION – 1087. Salgótarjáni út 12-14.

    Az EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest a „Programozd a jövőd!” – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” kiemelt projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában