Hirdetés

2019.02.11. 05:55

Kult’30 – Az értékes félóra! – az M5 csatorna kulturális magazinműsora

A Kult'30 a kultúra szerelmeseinek szól, illetve mindazoknak, akik tájékozódni szeretnének arról, hogy milyen kulturális események várják őket határon innen és túl.

2018.09.28. Budapest Kultúrális magazin című műsor felvétele az MTVA 3. stúdiójában. Műsorvezetők: Hábermann Lívia és Béli Ádám.

A rendkívül sokszínű magazinműsorban a színháztól a fotóművészeten és a táncon át az irodalomig minden megtalálható. A műsorvezetők, köztük Hábermann Lívia és Béli Ádám a programajánlók mellett érdekes beszélgetésekkel is várják a nézőket.

A legjobb riportokból, eseményekből hétvégén délelőtt összefoglaló is látható az M5-ön. „A Kult’30 című műsor egy kulturális „nassolnivaló”. Könnyed, szórakoztató, ugyanakkor tartalmas információkat hordoz és mindenfajta érdeklődést „jóllakat”.

Akkor is megnézem a műsort, mikor nem én vezetem. Sőt többször a műsor ajánlására mentem el egy kiállításra vagy koncertre. Tágítom a látóköröm. A zene és a táncművészet iránti érdeklődésem még fiatalkoromból ered: zongoráztam, zeneelméletet, néptáncot és dzsessztáncot tanultam.

A képzőművészet teljesen kikapcsol, lebilincsel, olyan számomra, mint egy meditáció” – mesélte Hábermann Lívia, a Kult’30 műsorvezetője.

Kultúrális magazin című műsor felvétele az MTVA 3. stúdiójában. Műsorvezetők: Hábermann Lívia és Béli Ádám.

„A Kult’30 az egyik legkedvesebb feladatom, hiszen a művészeti és kulturális élet legizgalmasabb, legfrissebb híreit és programjait kínálja egy lendületes félórában. A zene életem szerves része a kórusmuzsikától a jazzen át a népzenéig, és ha már népzene, fontos számomra a néptánc is, hiszen kedvesem a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa. Kultúránk a keresztény Európa szellemi, ideológiai alapjaira épült, ezért különösen fontosnak tartom, hogy vallási témákkal is foglalkozunk: akár szakrális művészet, akár egyéb kulturális vonatkozás kapcsán” – árulta el Béli Ádám, műsorvezető.

Az interaktív műsor készítői a [email protected] címre várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről.

Ha csak fél órád van kultúrára, akkor Kult’30 – Az értékes félóra! minden hétköznap 17.30- tól az M5 kulturális televízió műsorán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában