hirdetés

2021.01.05. 13:56

Mennyibe kerül egy tetőfedés és hol érdemes megbízható tetőfedő szakembert keresni?

A hidegebb, esős idő beköszöntével elkezdenek kiütközni a különböző tetőszerkezeti, tetőfedési problémák. Egy elmozdult cserép vagy egy megrongálódott, elöregedett szarufa komoly problémákat okozhat, hiszen a hó-, és szélteher sokszorosa lehet magának a tetőszerkezet súlyának.

PR cikk

Forrás: istockphoto.com

Ha nincs rendben a tetőszerkezet, nem csak a tető rongálódhat, de a beázásoknak köszönhetően akár a fal vagy a mennyezet is komoly károkat szenvedhet. Arról nem is beszélve, hogy ha a kémény mentén érte kár a tetőt, akkor veszélybe kerülhet a szerkezete és a stabilitása, ha pedig megdől, viheti a tetőszerkezet egy részét is.

Lássuk, mennyibe is kerülhetnek az egyes munkálatok mind tetőfedés, mind általános munkákat illetően!

Tetőfedés árak (komplett kialakítás)

A tetőfedés esetében fontos külön bontanunk, hogy milyen anyagból szeretnénk megoldani a kivitelezést. A következő opciók közül válogathatunk (a teljesség igénye nélkül):

Cserép: br. 800.000-1.400.000 Ft anyagdíj + munkadíj: 2.300-4.500 Ft/m2

Magyarországon talán a legelterjedtebb megoldás. Kétféle variáció közül van: kerámia vagy beton. Az árak között nagyjából 10%-os eltérés van, így jelen esetben az nem számottevő.

Lemezfedés: br. 1.300.000-1.800.000 Ft anyagdíj + munkadíj: 3.500 Ft/m2-től

Ennek a típusnak a használata nagyban befolyásolja a ház kinézetét és miliőjét, így érdemes átgondolni, hogy szeretnénk-e hogy ilyen „modern” hatása legyen.

Fotó: istockphoto.com

Bitumenes zsindely: br. 750.000 Ft-900.000 Ft anyagdíj + munkadíj: 2.500-4.800 Ft/m2

Elég széles választékból válogathatunk, azonban ezesetben kifejezetten vigyáznunk kell, hogy megfelelő szakembert találjunk! Ha ugyanis nem optimális a rétegrend kialakítása, akkor nem tud szellőzni és a tetőszerkezetben kárt tesz a forróság.

Cserepes lemez: br. 500.000-650.000 Ft anyagdíj + munkadíj: 2.500-4.000 Ft/m2

Habár egy rendkívül „olcsó” fajtája a tetőfedésnek, ha nem megfelelő a kivitelezés, eszméletlen mértékben zajos tud lenni. Nem kell jégesőnek lennie, már egy nyári zápor is elég zavaró tud lenni.

Tetőjavítás

A következőkben a leggyakoribb ácsmunkákat, javítási szolgáltatásokat gyűjtöttük össze, amikkel mi is találkozhatunk a hétköznapok során. Az árak régiónként, településenként és persze munkálatonként is eltérhetnek!

Általános ácsmunkák: 2.500-4.000 Ft/m2 munkadíj + anyagdíj

Csatorna felrakása: 1.800-2.500 Ft/ m2 munkadíj + anyagdíj

Belső szigetelés: 3.500 Ft/ m2-től munkadíj + anyagdíj

Ahogy olvashattuk, elég sokféle opció közül válogathatunk, ha szeretnénk felújítani a tetőt vagy ha éppen az új házunkhoz keresnénk szakembert. Mint ahogy minden munkálat esetében, most is kiemelkedően fontos a megfelelő szakember kiválasztása, hiszen láthatjuk, hogy mennyi kárt tud okozni egy nem megfelelően elkészített tetőszerkezet vagy nem jól kialakított rétegzés.

Ha megfelelő munkást keresünk, érdemes lehet kifejezetten szakemberkereső portálokon keresgélni, amilyen a Qjob.hu is. A szolgáltatások értékeléséből könnyedén kideríthetjük ugyanis, hogy a szakember tényleg olyan szinten ért-e a szakmájához, mint ahogy azt az oldalán állítja. Ezen kívül találhatunk még megfelelő szakmunkást ajánlás útján vagy a keresőben böngészve a saját weboldalára találva. Azonban figyeljünk az intő jelekre és legyen gyanús, ha túl olcsón, túl gyorsan kínál esetleg szolgáltatást valaki vagy ha nincs közzé téve referenciamunka vagy vásárlói elégedettség!

A tetőfedés nem játék, nem olyan, ami ha nem sikerült, majd jövőre kijavítjuk, hiszen láthatjuk, hogy komoly szerkezeti károkat okozhat akár a tetőben, de a falakban is! Válasszunk olyan biztonságos helyről, mint amilyen a Qjob is, hogy biztosan ne fájjon később a fogunk az elvégzett munka miatt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában