SZPONZORÁLT TARTALOM

2017.10.03. 22:15

Mindent a minősített lakáshitelről

A Magyar Nemzeti Bank védjegye segít a választásban

A Magyar Nemzeti Bank 2017 nyarán indította el Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programját, hogy a fogyasztói érdekeket szem előtt tartva növelje a hazai hiteltermékek átláthatóságát, s erősítse a bankok közötti versenyt. A program legfontosabb eleme egy védjegy, amelyre a hitelintézetek saját hiteltermékeikkel pályázhatnak. Ha a termékek megfelelnek a feltételeknek, megkapják a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést. A védjegyet kizárólag a magánszemélyek által igényelhető lakáscélú hiteltermékeikkel kaphatják meg a pénzintézetek, takarékszövetkezetek. E konstrukciók közös jellemzőik révén könnyebben összehasonlíthatóak, esetükben az ügyintézés egyszerűbb és gyorsabb.

A minősített hitelek Magyarország területén lévő, lakhatási célú ingatlan építésére, új vagy használt ingatlan és építési telek vásárlására, valamint lakáscélú kölcsön kiváltására felhasználható jelzálogkölcsönök. Emellett az ingatlanokhoz kapcsolódó garázs és tároló építésére, illetve vásárlására is igényelhetők.

Ezért érdemes a fogyasztóbarát védjegyet keresni

A védjegyet elnyert fogyasztóbarát lakáshitelek közös jellemzője, hogy fix kamatozásúak, amely biztosítja a kiszámítható törlesztést. A kamatperiódus hossza minimum 3 év, de igényelhetők 5 vagy 10 évre, valamint a futamidő végéig rögzített kamattal is. A kamatfelár – a kamatnak az a része, amit a forrás beszerzésének ára feletti költségeire stb. felszámít a bank – legfeljebb 3,5 százalék lehet. A védjeggyel ellátott hiteltermékek maximális futamideje maximum 30 év, s a törlesztőrészletek minden hónapban egyenlők. (Kivéve a részletekben folyósított hiteleket, a hitelösszeg teljes folyósításáig). Határidőknél fontos tudni, hogy a hitelbírálati idő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított legfeljebb 15 munkanap lehet. A folyósítást pedig a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül meg kell kezdeni. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak is maximáltak.

Itt keresse a minősített lakáshiteleket!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteket a minősítést elnyert bankoknál, takarékszövetkezeteknél, vagy ezek közvetítőinél igényelhetik az érdeklődők. Az egyes hiteltermékek a www.minositetthitel.hu oldalon közvetlenül is összevethetők egymással a Termékösszehasonlító menüpont alatt.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek ismertetőjele az MNB által kibocsátott védjegy. Keresse a fogyasztóbarát logót a kiszámíthatóbb lakáshitelekért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában