hirdetés

2019.01.08. 06:54

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

2017. november 1-jétőlműködik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, amelyek a betegek ellátása során keletkeznek.

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt be- jelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos te- kintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is be- állíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá. Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be.

A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat- és kibervédelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymás- sal – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

– Elsősorban a hatékonyság nő az EESZT használata által – szögezte le dr. Maszárovics Zoltán, az egri Markhot Ferenc Kórház orvosigazgatója. Az intézmény is indulástól, tehát több mint egy esztendeje használja a rendszert, van már tapasztalat.

Maszárovics doktor számára már rutinná vált, hogy reggelente e-személyi igazolvánnyal bejelentkezik a rendszerbe, s így nem csak e-recepteket tud írni, de a felhőbe mentett ambuláns lapok, leletek jóvoltából az orvosok pontosan tájékozódhatnak arról is, hogy páciensüknek milyen vizsgálatai voltak már korábban. Ez nagyban növeli a beteg kórtörténetének áttekinthetőségét.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában