hirdetés

2021.05.18. 09:15

Online érdemes a telefonszám keresőt használni!

A folyamatosan változó világunkban, jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy miért kapunk névtelen hívást – erre nagyon praktikus a telefonszám kereső –, vagy talán a legfontosabb, hogy hol járjunk utána a lényeges telefonszámoknak. A világhálón erre a legjobb megoldás a népszerű Google keresője, mellette viszont még sok más alternatíva kínálkozik, mint például az internetes oldalak, vagy az ingyenes alkalmazások. Az egykoron népszerű, klasszikus tudakozó-szolgáltatás már a múlté.

Forrás: pexels.com

Telefonszám keresés kihasználva a világháló előnyeit

A telefonszám keresés kapcsán szóba került a Google, azonban a netes alkalmazásokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, amelyekről még teszünk említést. Gondoljuk végig, hogy milyen opciók vannak hazai viszonylatban a világhálón. A Telefonszám tudakozó a következőket javasolja:

A közösségi médiához hasonlóan működik a telefonszamkereses.hu oldal, amelynek segítségével könnyen megtalálható a keresett telefonszám. Mindezek mellett az oldalt használók egymás között megoszthatják, illetve rangsorolhatják, hogy melyik telefonszám minősül „kéretlen” -nek, vagy „zaklató” -nak, ezzel segítve a site új látogatóit. Mivel ezek a számok folyamatosan változnak, nehéz megállapítani, hogy melyik működik, nagyon jó támpont arra, hogy tiltsuk a hívást erről a telefonszámról.

A kihivott.hu adatbázisában gyorsan kiszűrhető a kétes telefonszám, érdemes továbbá figyelni a hozzászólásokat, így megtudhatjuk a „veszélyes” számokat.

A fentieken kívül a hazai szolgáltatók szintén rendelkeznek saját kereső felülettel, ahol névre és címre is kapunk használható találatot.

Telefonszám keresés a közkedvelt appok használatával

A GPS ismertté válásával az okoskészülékeken történő keresések sokkal relevánsabb információt vagy találatot adhatnak, mint a klasszikus webes böngészések. A legtöbb ilyen alkalmazás díjmentes és nem meríti a telefonunk akkumulátorát, nézzük melyek a legnépszerűbbek:

Number Locator

Ez a telefonszámkereső app megmutatja, hogy honnan érkezett a hívás, illetve maga a hívó jelenleg hol, melyik városban vagy országban él. Ami még előny, hogy magát a telefonszámot – amennyiben az előfizetője nem korlátozta – is részletesen kilistázza, milyen szolgáltató, melyik város…stb.

Hazai alkalmazás a telefon helyének nyomon követésére

Ezzel a szolgáltatással a szülő például ellenőrizni tudja, hogy merre jár a gyerek. A hatékony működés érdekében az appot mindkét telefonra kell telepíteni és megadni a szükséges kódokat. Jelentős lehet, ha időseknek szeretnék segíteni, hogy időben megtalálják a helyes irányt hazafelé, ezért fontos, hogy az ő okostelefonjuk ne merüljön le.

Létezik még az offline kereső?

Bármennyire meglepő, de igen, főleg az idősebbek hívják a 11800-as tudakozó-számot. Ugyanakkor, közülük már sokan próbálnak lépést tartani a modern technológiai vívmányokkal, vagyis van már okostelefonjuk.

A klasszikus tudakozó hátrányaként elmondhatjuk, hogy itt sajnos csak hazai számokra kapunk találatot és nincs részletes keresés.

A modernizáció megállíthatatlan

Amennyiben arra vagyunk kíváncsiak, hogy honnan hívtak, és mindezt vezetékes vagy mobiltelefonról indították-e, ez esetben a telefonszám kereső egy igen hasznos szolgáltatás. Pláne, akkor, ha épp egy biztosítással kapcsolatos ajánlat miatt zaklatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában