Programajánló

2006.10.10. 14:52

A természeti katasztrófák világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szervezete ülése 1999-ben úgy határozott, hogy minden év októberének második szerdáját a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapjává nyilvánítják.

Mészáros Géza

Mint azt Csomós Mátyás ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője elmondta, az ENSZ a természeti katasztrófákat globális problémának tekinti. Ezért már a 90-es években ajánlásokat dolgozott ki és nemzetközi összefogást sürgetett a természeti katasztrófák megelőzése és pusztító hatásuk csökkentése érdekében. A program célja, hogy az egyes országok tevékenységén keresztül koordinálja a globális erőfeszítéseket, ezáltal hatékonyabá tegye a kataszrófák megelőzését. Most szerdán a megyei igazgatóság négy kirendeltségének munkatársai egyes iskolákba kitelepülve elméleti és gyakorlati bemutatókon keresztül érzékeltetik, hogy a természeti katasztrófákat csak ritka esetben lehet kivédeni. Felkészülni rá viszont a legfontosabb feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!