Programajánló

2006.12.11. 13:48

Programok karácsony előtt

SZOLJON

A megye látnivalóival ismerkedik a szakkör
A jászjákóhalmai Horváth Péter Honismereti Szakkör az évezred első éveiben végigjárta a Jászság tizennyolc településének látnivalóit. Most, Jász-Nagykun-Szolnok megye létrejöttének 130. évfordulója alkalmából a megye többi hatvan települése következik. A program célja, hogy a következő másfél évben öt kirándulás keretében megismerkedjenek a szűkebb környezet látnivalóival is.
Az első kiruccanás Advent első vasárnapján meg is történt: a szakkör tagjai a Tiszán inneni tizenhárom település látnivalóival ismerkedtek Tiszajenőtől Tiszasülyig, természetesen Szolnokkal a központban. A megyeszékhelyen a Damjanich Múzeum gazdag kiállítása mellett megtekintették a belvárosi templomot, a volt zsinagógában rendezett kézműves vásárt, s tettek egy kört a Tiszaligetben. A kirándulást a megye közgyűlésének elnöke is támogatta.

Lengyel karácsony is lesz a megyeszékhelyen
A Lengyel Kisebbségi Önkormányzat, és a Lengyel—Magyar Klub lengyel karácsonyt szervez december 16-án. A rendezvény a szolnoki Jézus Szíve templomban kezdődik, ahol 15.30 órától a Mieleci Zeneiskola ad koncertet, 16 órától lengyel nyelvű istentisztelet lesz, majd 16.45 órakor betlehemes énekeket hallgathatnak meg a jelen lévők. A programok ezután a rendőrségi szabadidőközpontban folytatódnak, ahol többek között 18.15-kor átadják a Poninski Díjat is.

Várják a fizika iránt érdeklődő tanulókat
„A fizika hónapja” rendezvénysorozat keretében december 13-án, szerdán 15 órától a válogatott kísérletekről hallhatnak előadást, és versenyen vehetnek részt a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók Szolnokon, a Varga Katalin Gimnáziumban.

Közönségtalálkozó a Taxidermia című film kapcsán
Közönségtalálkozót tartanak Szolnokon, a TISZApART moziban december 14-én a 37. Magyar Filmszemle fődíjas alkotása, a Taxidermia című film vetítése után. A 19 órakor kezdődő találkozó vendégei Pálfi György rendező, Trócsányi Gergő, a film főszereplője, Váradi Gábor producer, valamint Prukner Pál, a film forgalmazója lesznek.

Szentkorona tan címmel lesz előadás Miklóson
Törökszentmiklóson, a Hazatalálás előadássorozat következő rendezvényét ma 18 órától tartják. Ez alkalommal Kocsis István Szentkorona tan című előadását hallgathatják meg az érdeklődők a művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik