Programajánló

2007.10.05. 16:43

Az Aba-Novák kulturális központ fergeteges programokat kínál idén

— Emlékezés, tisztaság, kegyelet, e hármasság jegyében szeretnénk megtartani az egyre nagyobb tömegeket vonzó október hatodikai ünnepségünket — közölte Farkasházi István, az Aba-Novák Kulturális központ ügyvezetője.

SZOLJON

A megemlékezés 18 órakor kezdődik hagyományosan a Fiumei úti általános iskola közreműködésével és a Légierő Zenekar kíséretével folytatódik. Elmondása szerint rendkívül gazdag programokkal várják októberben is az érdeklődőket, melyek közül leginkább az október 19-től 21-ig tartó 14. Globe Fesztivált emelné ki, mely tizenhét különböző városban a drámai osztályok előadásait mutatja be. Ez nem verseny sokkal inkább az egymástól való tanulásról és bemutatkozásról szól. Több, mint egy tucat társulat mutatkozik be ezalatt a három nap alatt. A Széchenyi Himnáziumtól kezdve a Liget Otthon sérült csoprtjának műsora egyaránt megdobogtatja a szíveket.
Továbbá fontos megemlíteni a Pege Aladár emlékére szervezett november 8-tól 10-ig tartó Jazz Napokat is, ahol hangszerkiállítást és börzét látogathatunk meg. Tiszteletére olyan emlkékkoncertet szerveznek, melyre a legjelentősebb jazz zenészek fogadták el a meghívásunkat — közölte az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!