Programajánló

2007.10.13. 11:58

Hagyományőrző órákon mutatják be az egykori mesterségeket

Jövő héten immár harmadik alkalommal rendezik meg Jászapátin a Hagyományos szakmák — Szakmai hagyományok elnevezésű programsorozatot.

SZOLJON

Az október 15-e és 20-a közötti rendezvény keretében több kiállításnak, élő szakmabemutatónak és konferenciának ad otthont a város. A szervezők idén is újításokkal tették színesebbé a mára rangos eseménnyé vált egyhetes rendezvénysort. Ilyen többek között a határon túlról érkező Háromszék Táncegyüttes Erdélyország az én hazám című előadása, valamint a kéméndi, mérai és csíkmenasági hagyományőrzők általános és középiskolás diákoknak a hajdani iskolai tanórákat idéző foglalkozásokat tartanak. Az előadók között több Jászapátiról elszármazott művész is fellép, Kökény Richárd a Bekecs Együttessel és Györke Tímea pedig táncos barátaival lép színpadra. A fafaragás, kerámiakészítés, szalmafonás, hímzés, csipkeverés tudományába minden érdeklődő bekapcsolódhat. Lengyel mesterek faipari és textiles szakmabemutatókat tartanak a közönségnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!