A HELYZET

2018.04.12. 06:30

Agyhalottak

Pauska Zsolt

Egyre nyilvánvalóbb a ballib tábor és sajtója tetemes IQ-hátránya a nemzeti oldallal szemben, tükrözi ezt az elmúlt három (!) országgyűlési választás kétharmados (!) eredménye is. Aki részleteiben fel tudja idézni az elmúlt napok eseményeit, egyetérthet ezzel.

A magas részvételi arányt égi jelként értékelő vasárnapi lelkesedés a ballib (és műnáci) oldalon egészen estig tartott, a végeredmény ismeretében aztán – hétfőn – a teljes döbbenet követte, majd vádaskodásba („elcsalták a választást!” – by Gyurcsány) és a szokásos parasztozásba fordult (lásd például a Hogy lehet ennyire hülye az ország? című Index-cikket).

Ahelyett, hogy az ellenzék és értelmisége végre feltenné magának az ilyenkor helyénvaló kérdéseket. Az első, hogy vajon tényleg mindenki hülye-e rajtuk kívül és csak ők a helikopter? És itt meg is állhatunk.

Mert annyira a saját, a pesti körúton belül felépített (és onnan sajnos szétsugárzott) virtuális világukban élnek, hogy ők bizony most is azt mondják, hogy igen,

rajtuk kívül mindenki hülye errefelé.

A végeredményt tekintve legyinthetnénk is, magunkban hozzá­téve, hál’ Isten, hogy ekkora náluk az IQ-hiány, merthogy így még évtizedekig nem jutnak kormányra, és ez jó.

Azonban rosszabb a helyzet. Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!