A HELYZET

2018.03.13. 06:30

Columbo nyomában

Szakács Árpád

Ha ön az elmúlt egy hétben az ellenzéki nyilatkozatokon keresztül figyelte a bécsi közbiztonság helyzetét, akkor megnyugodhat. Lázár János videójának nincs valóságtartalma, szerencsére Vona Gábor is bocsánatot kért, amiért a magyar kormány le akarta járatni az osztrák fővárost. Az RTL Klub, a HVG, a Hír TV, az ATV, a 444.hu stb. azonnal a helyszínről cáfolt mindent, a migránsok fantasztikusak, kár, hogy nincs tele velük Magyarország is.

Azóta öt nap alatt négy brutális késes támadás is történt, amelyeket „osztrák” vagy „osztrák állampolgár” követett el – írják, közlik a fenti médiumok. Néha megemlítésre kerül, hogy afgán késelt. Sok helyen pedig egy szó sincs ezekről. Például tegnap a Népszava egyetlen sort sem írt a hétvégi késelésről – bezzeg egy oldal jutott a szegény, segítségre szoruló migránsoknak.

Hétvégén az egyik legismertebb bécsi tömeglap megszavaztatta olvasóit, arra keresve a választ: egyetértenek-e mindazzal, ami Lázár János utcai videójában elhangzott a migráció elviselhetetlenségéről? A válaszadók 69 százaléka szerint tökéletesen igaza van a kancelláriaminiszternek.

Columbo nyomozó után már

minket is csak egy-két apróság zavar.

Vajon a bécsieknek van igazuk, vagy a hazai ellenzéknek? Ha utóbbiaknak, vajon miért hazudnak az osztrákok? Amennyiben a magyar ellenzék és médiája tagadja le a valóságot, vajon miért teszi? Ha most azt ígérik, nem engedik be a migránsokat, megnyugodhatunk-e?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!