szolnok

2017.07.08. 22:39

Újraélesztettek egy vízbe esett kisfiút Szolnokon

Újraélesztettek a mentők egy egyéves kisfiút, akit egy kerti tóban, víz alá merülve találtak meg a szülei szombat délután Szolnokon – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel.

MTI

Győrfi Pál közleményében azt írta: a szülők azonnal kihúzták a gyereket a vízből és a mentésirányító telefonos segítségével megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak.

Az újraélesztés sikeres volt és a kisfiút spontán vérkeringéssel, légzéssel, stabil, javuló állapotban szállították kórházba.

A kommunikációs vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy kisgyermeket néhány percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni, hiszen akár egy kerti medencében, sekély vízben is eleshet, elmerülhet, vízbe fulladhat.

Hozzátette: a szülők ne bízzák a kisgyereket egy másik gyerek felügyeletére se, hiszen vészhelyzetben nem fog tudni segíteni rajta. Vízparton vagy medence közelében mindig szükség van felnőtt jelenlétére is – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!