Séta

2007.10.16. 19:02

A szünet a mi oázisunk..!

SZOLJON

NAGY LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM, KUNHEGYES KISS ORSOLYA, 12.: — A sulinkban inkább a sportolók tudnak érvényesülni, főleg a focisták, számukra minden kapu nyitva áll. Azok, akiket az irodalom érdekel, vagy bármilyen művészet, nem kapnak kellő figyelmet, hacsak ki nem harcolják maguknak. A tanárok legtöbbször itt fáradtak, kimerültek és nem mindig képesek összpontosítani azokra a diákokra, akik figyelnek rájuk, ugyanis sok viselkedészavaros diák jár ide. Ez inkább a szaki jellemzése, a gimi ennél talán egy kicsit másabb, jobb az alaphangulat, a diákok is máshogy viszonyulnak a taner?khöz és egymáshoz is. Az iskolarádiót imádom a legjobban, de ezzel sok nebuló van így, mert mindenki ízléséhez alakították.

SZATMÁRI BÁLINT, 12. (SZAKÁCS): — Már negyedik éve koptatom a padot a kunhegyesi Nagy László Szakképző, Gimnázium és Kollégium nevű iskolában. E pár év alatt a Tanáraimnak köszönhetően sok új dolgot tanultam és ismertem meg. Kimondhatatlan türelemmel és odaadással tanítottak, még akkor is mikor nehéz napjaim voltak. Ilyenkor, mint egy gondoskodó „szülő” megkérdezték, mi nyomja a szívem. Mikor mindet kibeszéltünk újult erővel és kedvvel vetettük bele magunkat az új anyag tanulásába. A tanárok, a különböző programok és a hihetetlen jókedv miatt, mi a diáktársaimból árad, szeretek ebbe az iskolába járni.

GÖNCZI MÓNIKA, 11. A: — Hát igen, a Nagy Laci. Harmadikos vagyok és talán ezt az évet lehet a legjobban élvezni.
Persze egy suliban nem csak tanulni lehet, két sivatagszerű 45 perc között az a tíz perc a mi oázisunk. Ilyenkor az egész suli nyüzsgő hangyabollyá válik, mindenki megy a dolgára , de közben nem felejtünk el egy sunyi kis pillantást váltani egymással. Délutánonként különféle edzéseken adhatjuk ki magunkból a feszültséget. Például szertorna, gyeplabda, röplabda, kézi, vagy foci. (A Nagy Lacis fiú röpi csapatról már biztosan hallottatok.) De van, amikor még erre sincs időnk, mert „minden erőnkkel” a tanulásra koncentrálunk. Mint minden évben most is elérkezik majd a szalagavató, és ezzel a mi kis nyugis életünk is felbolydul. Nálunk a harmadikosok szervezik ezt az ünnepséget, ami kicsit eszünkbe juttatja, hogy már csak egy év, és nekünk is szervezhetik a szalagavatót. Legendás tanárok, és diákok emléktárából fogunk kiköltözni!

TISZAPARTI GIMNÁZIUM ÉS HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA, SZOLNOK GONDA ERIKA, VERES DIÁNA: — Hogy mért szeretünk a TPG-be járni? Erre a kérdésre valószínű mindenki mást válaszolna. Azt hiszem erre a választ a sulinapon találtuk meg. Olyanok vagyunk, mint egy kis-nagy család. A kis család az osztály, a nagy pedig maga az iskola. Szerintem az egyik legjobb dolog az összetartás: ha  mind összetartunk, erősek vagyunk. A mindennapi hangulaton pedig sokat javít az aranyos osztály és a jó bulik:)

VÁSÁRHELYI PÁL KÖZGAZDASÁGI ÉS IDEGENFORGALMI KÉTTANNYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA, SZOLNOK FÓRIZS GRÉTA, KELEMEN DÓRA, SZABÓ DÓRA, BOGDÁN KRISZTINA: — Ebben az évben megváltozott iskolánk neve: Vásárhelyi Pál Közgazdasági és Idegenforgalmi Kéttannyelvű Szakközépiskola lett. Magunk között mi csak Közgé-nek hívjuk.
Azért is szeretünk ide járni, mert rengeteg program színesíti az iskola életét. Minden évben hagyományosan megrendezik a Vásárhelyi napot, és az elsősöknek a gólyaavatót, ahol vetélkeddőkkel szórakoztatnak minket.
Ezenkívül még vannak karácsonyi ünnepségek, és hangversenyek. Tanáraink közvetlenek, barátságosak, és számunkra érthető módon magyarázzák el a tananyagot. Iskolánkban jó a hangulat, ezért minden diák szívesen jár ide.
Örülünk, hogy ismét benne vagyunk a sétában, és reméljük hogy még sokmindenről beszámolhatunk nektek.

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, MEZŐTÚR LÁZÁR ÁGOSTON, PÁLYI DÓRA: — Tudod, milyen érzés belépni egy 110 éves iskola kapuján? Nem is olyan könnyű. Már a bejárati ajtó tekintélyt parancsoló kilincsét is nagy munka lenyomni. Itt mindenkit embernek néznek és mi is igyekszünk jó fej tanárainkat is embernek nézni. Hogy mit jelent ez?
Tök jó programok vannak: fecskebál, bulik, koncertek (saját zenekarral), szalagavatók, kiállítások. Ezeken mi magunk adunk műsort (drámás osztályok segítségével). Persze, itt is vannak órák is, ahol segítőkész, barátságos tanárok tartalmas előadásain okosodhatunk. Telekisnek lenni fogalom, szerintem ezt csak az érzi, aki idejár vagy járt.

GÁBOR ÁRON GIMNÁZIUM, EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKKOLLÉGIUM, KARCAG BARKÓCZI BARBARA, BURAI VANDA: —Iskolába elsősorban azért járunk, mert muszáj, nem azért mert jó. Mi mégis szeretünk ebben az iskolában tanulni.
Egyrészt: itt kötöttünk életreszóló barátságokat, de büszkék is vagyunk a
331 éves gimnáziumunkra. Az érettségire felkészítő színvonalas oktatás mellett sok egyéb lehetőséget kínál az iskola: ECDL, OKJ képzés, sport (kézilabdás fiaink Olaszországban is megmutatták tudásukat). Biljana tánccsoportunk országos hírű, nylevi laborunk egyik legjobban felszerelt a megyében. Második idegen nyelvként német, orosz és latin is választható.
Kaán Károly Környezetvédő Diákkörünk a Globe programban vesz részt. A tanárok... azt mondhatjuk, fiatalosan, lendületesen oktatnak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!