Hasznos Bianka

2019.11.18. 06:00

Vajon miért van annyi szabály?

Te is úgy érzed, hogy túl sok a tiltás otthon? Megfordult már a fejedben, hogy titokban kiosonj a házból, vagy hazudj a szüleidnek? Ha igen, akkor valószínűleg egyetértesz a mai fiatalokkal, akiket túlzott korlátok között nevelnek.

Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnáziuma

A szabály egyben megszorítás is, nem csak távol tart valamitől, de kapaszkodni is lehet bele. Az előírásokat úgy kell kialakítani, hogy segítsék az együttműködést, és rugalmasan alkalmazkodjanak a gyerekek és felnőttek igényeihez. Érthető módon már alig várod az időt, mikor végre kikerülsz a szüleid „fennhatósága” alól. De tényleg jobb lenne a szabályaik nélkül?

Biztosan ismersz olyan fiatalokat, akik addig maradhatnak ki otthonról, ameddig csak kedvük tartja, bármit felvehetnek, ami tetszik nekik, és bármikor, bárhová elmehetnek a barátaikkal. Lehet, most vágyakozva szemléled őket. De nem biztos, hogy megnyugtató tizenévesen intelmek nélkül maradni. Korlátoznak bennünket vagy épp biztonságot nyújtanak a szabályok?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!