Sebestyén Szonja Kata

2019.11.07. 06:00

A barátsággal életre szóló, valódi értéket kaphatunk

Barát, haver, ismerős? Ismerőseink sokaságát gyűjtjük csoportba közösségi oldalainkon.

Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnáziuma

A szerző, Sebestyén Szonja Kata (balról) a barátnőivel. Együtt mindig jobb

Forrás: Beküldött fotó

Vannak köztük olyanok, akikkel csupán futólag találkoztunk egy-egy rendezvényen, vannak velünk egykorúak, akikkel azonos intézményekben végeztünk. Akadnak munkahelyi ismerősök, és olyanok, akikhez mélyebb érzések kötnek. A közösségi portálok nem tesznek különbséget felszínes kapcsolataink és gyermekkori barátaink között.

Vannak számunkra fontos személyek, többségükkel más és más dimenzióban folytatunk beszélgetéseket. Megértést, türelmet, odafigyelést, bizalmat kapni és adni manapság különleges cselekedetnek számít. Találni egy olyan személyt, akitől nemcsak a támogató gondolatokat, de a kritikus megjegyzéseket is sértődés nélkül fogadjuk, nem könnyű.

A szerző, Sebestyén Szonja Kata (balról) a barátnőivel. Együtt mindig jobb
Fotó: Beküldött fotó

Talán felszínesebben ismerkedünk, mint elődeink. Vagy túl kevéssel beérjük, s azt gondoljuk, 500 ismerőssel a közösségi oldalunkon egy olyan hálózat tagjai vagyunk, amely megvéd bennünket a magányosságtól, segít, ha elbizonytalanodunk. Bizony, bajban vagyunk, ha nincs, ki kezét nyújtsa, mikor át kell ugranunk a szakadék felett, vagy nincs, ki velünk együtt emeli poharát sikereinket látva. Barátság. Mi is ez tulajdonképpen?

Közösen száguldani hegycsúcsokon át, hullámvölgyeken keresztül. Egymás mellett állni nehéz helyzetekben, osztozni az örömökben.

Tükröt mutatni a másiknak, és őszintén beszélgetni, akkor is, ha az olykor nem kellemes társalgás. Ha valódi értékeket keresel, ne szaladj el előle!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!