Szebeni Kiara

2019.11.18. 06:00

A sminkelésnél is elengedhetetlen a megfelelő szín kiválasztása

A sminkelés eredete az ókorból származik, már az egyiptomiak körében is nagy szerepet játszott a kozmetikum használata. A sminkelési stílusok a korral együtt változtak, minden évtizednek megvolt a maga sajátossága.

Széchenyi István Gimnázium

A lányok akár órákat is képesek a tükör előtt tölteni

Forrás: Beküldött fotó

Manapság a legtöbb nő életében, mintegy rituálé a reggeli sminkelés, ami összehasonlíthatatlan egy bulizás előtti make-uppal. A hétköznapi viselet sokkal szolidabb, és csak néhány esztétikai hiba elfedésére, illetve bizonyos arcvonások kiemelésére szolgál. Ellenben egy partira való előkészületeknél sokkal bátrabban lehet használni a színeket.

A lányok akár órákat is képesek a tükör előtt tölteni
Fotó: Beküldött fotó

Napjainkban a fiatalok szeretik fekete füstös sminkkel és egy hangsúlyos tusvonallal kiemelni a szemüket, a rúzsok kiválasztásánál inkább az erőteljes árnyalatok kedveltek. Magától értetődő, hogy mindezek az öltözékhez vannak igazítva. Természetesen a rendezvény jellegétől is függ a festés stílusa, mivel egy esti bulihoz kirívó, sötét színek dominálnak, míg egy bálra visszafogottabb világosabb smink illik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!