Szalai Kíra

2019.11.30. 06:00

Az e-booké a jövő

A huszonegyedik században már az internet világát éljük, így nem csodálkozunk azon, hogy a hagyományos könyvek mellett megjelentek a digitális verziók, azaz e-könyvek is. Létrejöttük óta megoszlanak a vélemények. De vajon felválthatják-e a papír alapút?

Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Amit az ember nem ismer, azt rossznak találja. Mióta megismerkedtem az e-könyvekkel, inkább előnyösnek tartom őket – véli Kesztyűs Mária pedagógus. – Mindig nálam lehet a készülékem, sok könyv fér rá, és ha valahol várakoznom kell, akkor kivehetem a táskámból, és bármelyik történetet folytathatom. A hagyományos könyvek közül leginkább csak egyet tudok magamnál tartani. Hátránya az lehet, hogy egy könyvben könnyebben lapozok vissza.

– A fiatalok már szinte az internet rabjai. Ott olvasnak híreket, így nem csoda, ha az ő körükben elterjedtebbek az e-könyvek is. Az olvasáshoz és a könyvekhez való viszonyunk is megváltozott. A táblagépek is egyre inkább népszerűbbek, ezeken keresztül számtalan információ is eljuthat hozzánk. Úgy gondolom, a modern ember törekszik arra, hogy minden eszköze könnyen elérhető legyen, ezért az e-könyvek fel fogják váltani a papír alapú könyveket – mondja a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!