Bozóki Barbara

2019.12.03. 06:00

Egy kávé mellett Szofival

Manapság kevés az olyan ember, aki meg tudja tartani az összhangot a sport és a magánélet között. Kíváncsi lettem, vajon hogyan éli az a diák az életét, akinek minden nap meg kell felelnie mind a sportban, mind pedig az iskolában. Felkértem a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium végzős diákját, Özbas Szofit, aki többek között U23-as Európa-bajnok és junior világbajnok cselgáncsozó, hogy ossza meg velem az ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

Verseghy Ferenc Gimnázium

Szofi hamar megtanulta beosztani az idejét

Fotó: Mérey Réka

– Milyen egy átlagos napod?

– Reggelente általában hatkor kelek, mivel magabiztosabban indulok neki a napnak, ha még akkor átismételem az aznapi anyagokat. Szerencsére az édesanyám az esetek nagy többségében be tud vinni az iskolába. Általában hét-nyolc órám van egy nap, ami azt jelenti, hogy szinte mindennap délután háromig vagyok bent. Ezt követően elmegyek Ceglédre az edzésemre, ami délután öt órakor kezdődik és körülbelül este nyolc óráig tart. Tanulni általában este kilenc tájékán szoktam. Az esetek többségében éjfél körül kerülök az ágyba.

Szofi hamar megtanulta beosztani az idejét
Fotó: Mérey Réka

– Hogyan osztod be az idődet?

– Igazából ez a rendszer a gimnáziumban alakult ki. Be kellett ugyanis látnom, ahhoz, hogy teljesíteni tudjak az iskolában, későn kell feküdnöm és korán kell kelnem. A hétvége azonban teljesen más, mivel olyankor a szombati napomat a pihenéssel és a családommal töltöm, majd szombat este és vasárnap reggel kezdek el tanulni a következő hétre.

– Hogyan tudsz kikapcsolódni?

– Nagyon szeretek gitározni, éppen ezért ez az első számú dolog, ami abszolút ki tud kapcsolni, de a családommal töltött idő is maximálisan elég ahhoz, hogy feltöltődjek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!