Tekse Anett

2019.12.03. 06:00

Jobb emésztést eredményez a rostgazdag táplálkozás

Az állati eredetű termékek fogyasztását és használatát mellőző életmód magába foglalja a veganizmus filozófiáját. Vannak az étrendi és az életmódi vegánok.

Széchenyi István Gimnázium

Az étrendi vegánok az étkezésből iktatják ki az állati eredetű élelmiszereket. Az életmódi vegánok semmilyen állati eredetű terméket nem használnak. Az utóbbi azért nehezebb, mert itt szóba jönnek az élelmiszeren felül a ruházati termékek, kozmetikum- és gyógyszerkészítmények.

Nem vesznek különböző állatok bőréből, szőréből készült ruhákat és kiegészítőket, nem használnak állati eredetű és állatokon tesztelt szépítő szereket, melyekbe bele tartoznak az étrend-kiegészítők, vitaminok. Első hallásra ezen fogyasztók élete nehéznek tűnhet, viszont manapság rengeteg vegán termék kapható készen, ami segítséget nyújt az ilyen életmódot követő személyek részére.

Manapság már ezen árucikkek könnyen megtalálhatóak, hiszen nagyobb áruházakban a termékek külön soron helyezkednek el, valamint külön jelzéssel látták el azokat. A vegán webshopokban széles termékpaletta áll a fogyasztók rendelkezésére. Kaphatóak kizárólag növényi alapanyagokból elkészített hús formájú élelmiszerek, egyebek mellett a szejtán, a szójavirsli vagy a fasírtpor. Ezt az életformát követő személyek rostokban gazdag táplálkozást követnek, amely jobb emésztést eredményez. A húsban nagy mennyiségben vannak jelen telített zsírsavak, amelyeknek ha csökkentjük a bevitelét, javulhat az egészségünk, különösen a szív- és érrendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!