Várnai Zsófia

2019.12.03. 06:00

Lemez kiadásán dolgoznak

Manapság kevés olyan zenekar van, amelynek tagjai még hangszerrel játszanak és nem használnak playback vagy egyéb kiegészítőket koncerteken.

Széchenyi István Gimnázium

A szolnoki „The Airship” nevű banda négy főből áll: Farkas András „Egon” ének-szájharmonika, Mihályi Ádám basszusgitár, Süle Dávid dob és Munkácsi Péter gitár. Az együttesről Farkas Andrással beszélgettem.

– 2018 novemberében alakult a banda, amely egy régebbi zeneprojektünk egyik számának címéről kapta a nevét. Eddig csak Szolnokon léptünk fel, természetesen máshol is szeretnénk megmutatni magunkat – mesélt a kezdetekről Farkas András, majd kiemelte, hogy csak saját zenéket játszanak.

– Most felvételek foglalják le a zenekart, háttérbe szorítva a koncertezést. Szerencsés helyzetünk van, mivel a stúdiónk működtetője a dobosunk. Első szárnypróbálgatásaink megtalálhatóak a YouTube-on, illetve a Facebook-on. A felvételek befejeztével egy tizenegy számos albummal szeretnénk népszerűsíteni magunkat. Dalaink életérzések alapján születnek. A szövegek először magyarul íródnak, aztán angolra fordítjuk őket. A dalok nincsenek korosztályhoz kötve, mindenkinek játszunk, akinek tetszik és ráérez a léghajóérzésre. A banda közösen írja a számokat. Teli vagyunk jelenleg is ötletekkel, így valószínű, rövid időn belül bővülni fog a repertoár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!