Farkas Brigitta

2019.11.25. 06:00

Nagy hatással volt a székácsos diákokra „Az ember tragédiája” a Nemzetiben

Sok fiatal szerint a színház régi és unalmas dolog, minden előadás túl komoly, valamiért nem tudja őket lekötni. Tényleg igazuk lenne?

Székács Elemér Szakközépiskola

A diákok a színház előtt álltak össze egy kép erejéig

Forrás: Beküldött fotó

Iskolánk színjátszó szakkörével a Nemzeti Színházba látogatottunk el. „Az ember tragédiája”-t csodálhattuk meg Vidnyánszky Attila rendezésében, egy modern, fantasztikusan felépített előadáson.

A diákok a színház előtt álltak össze egy kép erejéig
Fotó: Beküldött fotó

Már az ülőhelyek elfoglalásával éreztük, hogy ez nem egy egyszerű, korosztályomat untató darab lesz. Több színész játszotta egyszerre Lucifert és Ádámot, több színt vegyítettek, melynek eleinte nehéznek bizonyult a befogadása, de aztán magával ragadott.

Legtöbbünk ismerte a művet, játszottunk is benne, igaz, egy kicsit másképp. Mi tragikomédiában gondolkodtunk, és ahogy néztük az előadást, rengeteg inspirációt kaptunk. Úgy vélem, ez egy életre szóló élmény volt mindannyiunk számára. Ha több, ehhez hasonló, modern színdarabot játszanának, talán a fiatalok is másképpen állnának a színház csodás világához…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!