SÉTA

2009.10.28. 16:18

Régimódi hangulatban...

Hétvégén nekiálltunk otthon kipakolni a régi, kinőtt, már nem használt ruhákat: nem mondom, hogy egyszerű feladat volt.

Szűcs Sára, VKG

Te jó ég, mennyi minden került elő! Olyan ruhadarabok, amelyek régiek, de mikor megláttam őket, annyi mindent eszembe jutott. Nadrág, pulóver, kopott póló: mindnek története, múltja van. Egykor számomra kedves pulóver: ma már csak kacat a polcon.

Ha más is jól megnézné a szekrénye mélyét, biztos vagyok benne, hogy találna hasonló darabokat. Gondoljunk csak bele, mennyire fontosak ezek a „régiségek”! Ha mindet összegyűjtenénk, talán az egész életünk ott lenne előttünk. Az én ruhatáram még nem lenne túl nagy a röpke 17 évemmel, de ott vannak például a nagymamáim. Ha az ő szekrényeik tartalmát kezdenénk el elemezgetni, bizony előkerülne — ahogy ők mondanák — néhány „leánykori darab”.

Emlékszem, amikor kisebb koromban az unokatesóimmal, a húgommal divatbemutatót tartottunk a családnak a nagymamák régi ruháiból. „ Jaj, ez milyen nagy divat volt akkor!”, mondták sokszor. Így aztán a nagy pakolások alkalmával mindig félreteszünk majd egy-két ruhadarabot, amit nem lesz szívünk elajándékozni, kidobni. Talán majd sok-sok év múlva a mi unokáink vonulnak végig ezekben a családi kifutón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!