SÉTA

2015.01.06. 10:15

A hajnóczysok diadalmaskodtak a martfűi nonstop vetélkedőn

Immár 24. alkalommal rendezte meg a Martfűi Városi Szabadidős Kör 220 játékos – helyi és környékbeli középiskolások – részvételével a 12 órás nonstop vetélkedőt a városban.

Szoljon.hu

Ahogy a település honlapján is olvasható: a vetélkedő négy csapat részvételével zajlott: Szolnokról az ÉPFA, Mezőtúrról a Teleki Blanka Gimnázium, Tiszaföldvárról a Hajnóczy József Gimnázium, Martfűről pedig a Dami és a Martfű Városi Szabadidős Kör tagjai alkottak közös csapatot.
A rendezvény, mint minden évben az önfeledt szórakozás és a játékos feladatok miatt vonzó a játékosok számára, amihez a helyi művelődési központ biztosított – idén is – remek helyszínt.

Idén olyan korosztály jött össze, akik most voltak először, ők máshogy állnak a feladatokhoz, mint azok, akik minden évben visszajárnak volt iskolájuk színeiben. Az új és a már jól megszokott feladatok közül talán a leglátványosabb és legszórakoztatóbb a karaoke, illetve egy színpadi darab eljátszása. A legnépszerűbb feladatok a zenei témakörhöz kötődnek, de inkább napjaink slágereit, a könnyűzenét ismerik jobban a fiatalok, mint a komolyzenét. Népszerű volt a feladat, mely során a helyi és a környékbeli polgármestereket kellett behívni a rendezvényre.

Az idei vetélkedő négytagú martfűi zsűrije egész nap figyelemmel kísérte és pontozta a csapatokat. A nap végére, a 12. óra végéhez közeledve igen erős küzdelem alakult ki az első két helyezett csapat diákjai között, hiszen kevesebb, mint 20 pont döntötte el, ki nyeri a versenyt. 2014 martfűi nonstop vetélkedőjén végül a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Humán Szakközépiskola végzett az első helyen. Második lett a Szolnoki ÉPFA, harmadik a Martfű, a negyedik pedig a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium.

A jelenleg 20 fővel működő Városi Szabadidős Kör Egyesület jövőre ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját, melynek ünneplését a nevükhöz fűződő nonstop vetélkedőn terveznek megünnepelni.

 

Címkék#Martfű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!