SÉTA

2015.07.18. 15:57

A felsőbb évesekre dögönyöző és tapogató várt

Megszokhattuk már, hogy nagyon sok színes programot szerveznek a nagykörűi iskolában. Ilyen volt a nemrég megrendezett egészségnap is.

Diákönkormányzat, Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Nagykörű

Az előzetesen meghirdetett feladatok nagy izgalomba hoztak mindenkit. Már az egészségnap előtti napokban nagy sürgés, forgás, „ötletelés” volt megfigyelhető. Salátakészítés, terítés, tavaszi hangulat, zöldségszobrászat naponta visszatérő gondolatokká váltak. Az ügyesebb kezűek elkészítették az ajtókra a foglalkozások útbaigazító tábláit, a forgatagban részt vevő osztályoknak és az érdeklődő vendégeknek.
Községünkben új körzeti orvos kezdte meg a rendelését. Kevesen ismerik még őt, ezért az egészségnap alkalmából eljött az iskolába bemutatkozni, illetve a fertőző betegségek kialakulásáról, megelőzéséről tartott egy előadást nekünk. Ezt követően az osztályok különböző helyszíneken gazdagíthatták az ismereteiket az egészséges életmód kialakításáért és fenntartásáért. Külön helyszínen voltak az állomások, az alsó- és
felső tagozatosoknak. Alsóban a következő helyszínek várták minket: „Dögönyöző", „Tapogató", „Fogas kérdés", „Megkötözve", „Amit eszel". A felsősöknek is érdekes helyszíneket találtak ki: „Élesztő", „Helyi-érték", „Dögönyöző", „Hajmeresztő", „Netfit". 


 A „Dögönyöző” foglalkozáson megtapasztalhattuk a masszírozás jótékony hatását. A „Fogas kérdések” állomás a fogápolási ismereteket elevenítette fel. „Tapogató” foglalkozás lényege pedig az volt, hogy húsz különböző zöldség, gyümölcs volt letakarva tálcákon. Mindenkinek lehetősége volt megtapogatni a takaró alatt elrejtett zöldséget és gyümölcsöt, melyet ki kellett találnia a tapogatásból. „Megkötözve" és az „Élesztő” helyszínén a Vöröskereszttől meghívott vendégek érdekes bemutatót tartottak a kötözésről és az újraélesztésről. „Amit eszel, az vagy” elnevezésű foglalkozás a helyes és egészséges táplálkozási szokásokkal foglalkozott. „Hajmeresztő” állomáson a felsősök ismereteket kaptak a tinédzserkori hajápolás lehetőségeiről.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Az „Élesztő" szobában zajlott az élet: a vöröskeresztes vendégek az újraélesztést mutatták meg a diákoknak BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

„Helyi-érték” elnevezésű szobában nagyon látványos helyi termékeket, helyi értékeket bemutató előadást hallhattak a felső tagozatosak, míg a „NetFit" helyszínén a fizikai állapot új mérési rendszerének kialakításáról hallhatunk egy előadást. Az egészségnap egyik legjobban várt pillanata volt, amikor az osztályok összemérhették egymással esztétikai érzéküket, kreativitásukat. Lelkesen kezdtünk hozzá a saláták készítéséhez, zöldségszobrászathoz, ünnepi asztal megterítéséhez a tavasz jegyében. Miután mindenki elkészült, ellátogattunk egymás asztalához, és megízleltük a finomabbnál-finomabb salátákat. Zsűri pontozta a szebbnél-szebb asztalokat. A szülők is szép számban jelentek meg a rendezvényen, nekik is volt egy előadás délután, melyet Bogár László tartott, a meggyőzés- és konfliktuskezelés szerepéről. A színes programok gondoskodtak arról, hogy mindenki maradandó élményeket vigyen haza ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!