SÉTA

2015.07.19. 14:34

Izgalmas, miként keveredik ki a paripa a háború borzalmaiból

A Hadak útján (War horse) egy 2011-es amerikai háborús dráma film, melyet Steven Spielberg rendezett. A film Michael Morpurgo War horse című könyvén alapul.

Hargitai Dóra 8/b. Kassai úti Általános Iskola

A történet 1912-ben játszódik Angliában, Devon városban. Ott él Albert Marracott (Jeremy Irvine) és lova, Joey. Albert mindenre megtanítja lovát, amiből így egy izmos, jó küllemű, intelligens állat lesz. Nehéz idők járnak, s nemsokára kitör az első világháború, ezért Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl. Joey Nicholls kapitány lovaként kerül a háborúba, akik lerohanják a német tábort. A kezdeti sikerek után aztán Nicholls meghal, Joey-t pedig a németek elfogják. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát, ezért 1918-ban hátrahagyva otthonát a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye csatalovát.


Szeretem ezt a filmet! Izgalmas, hogy a paripa hogyan keveredik ki a háború borzadalmaiból. Számomra ez a film szomorú és megható is egyben, ugyanis rengeteg katona esik el a háborúba, és Joey is sok társát veszíti el. Azonban a ló kapcsolatba kerül számtalan emberrel, akik gondját viselik – nagyon szép része ez a történetnek. Ezt a filmet elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a lovakat, és a háborús történeteket.

Címkék#séta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!