Sport

2006.10.20. 11:19

Alföldi csapatok rangadója

A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzések után ismét a hazai pontvadászat küzdelmeire irányul a labdarúgó szurkolók figyelme. Megyénk négy másodosztályú csapata közül három is szombaton tudja le soros bajnoki találkozóját, csupán a Jászapáti lép pályára vasárnap.

Gelei József

Szolnok—Kecskemét

vezeti: Erdős József

Ismert ellenőr a lelátón

A közelmúlt egyik legjobb magyar játékvezetője, az 1998-as világbajnokságon is működött Vágner László lesz a szolnoki rangadó ellenőre. A Puhl Sándort JB-elnöki székben váltó egykori sípmester az Erdős, Kispál, Tóth hármas működését veszi górcső alá a Tiszaligetben.

Orosházán elszenvedte idei első idegenbeli vereségét a Tisza-parti gárda, így kedvezőtlen előjelekkel készülhet az alföldi rangadóra. — Mióta Szolnokon dolgozom, ilyen rosszul még nem védekeztünk, mint legutóbb — felelte érdeklődésünkre a kék-sárgák szakvezetője, Kis Károly. — Muszáj túl lépnünk a történteken, hiszen a Fradi és a Nyíregyháza mellett a legerősebb állománnyal rendelkezik a Kecskemét. Csak a legjobb formánkat hozva lehetünk eredményesek a KTE ellen a ma délutáni (14.30) találkozón. A Tisza-parti alakulatból hiányozni fog a harmadik sárga lapját begyűjtő Jeney Gyula, a többiek viszont harcra készek.

A tervezett kezdőcsapat: Rézsó — Pintér L., Antal, Balogh P., Szalai — Almási, Remili, Szoboszlai, B. Tóth — Kalina, Bardi.

Kazincbarcika—Jászberény

vezeti: Telek Ákos

A Fradi után ismét idegenben próbálkozik meg a pontszerzéssel a JSE gárdája. — Elérkeztünk az őszi idény hajrájához, s mi most fogunk játszani közvetlen riválisainkkal. Remélhetően megmaradt csapatom tartása, így akár 8-9 pontot is begyűjthetünk az utolsó öt meccsen. Bár a Barcika masszív csapat hírében áll, mindössze két győzelmet aratott eddig, azaz nem szabad megijednünk tőle — vélekedett a berényiek játékos-edzője, Rácz Róbert. A csigolyasérüléssel bajlódó Németh Gyula még mindig nem egészséges, miként a két maródira, Kónyára és Majzikra sem számíthat a mester.

A tervezett kezdőcsapat: Rácz — Tóth T., Fehér, Szabó Z., Kovács Á. — Szász, Tasi, Lukácsi, Mohácsi — Szabó D., Gulyás L. (Nagy R.).

Budafok—Karcag

vezeti: Mészáros István

Hatpontos meccsre látogat az idei bajnokságban eddig még csak idegenben nyerni tudó kunsági gárda. — Roppant balszerencsés körülmények között vesztettünk pontot vasárnap — emlékezett vissza a hét végi fordulóra a karcagiak vezetőedzője, Sándor István. — Mint mindig, most is nyerni akarunk, de ha nem jön össze, legalább ne kapjunk ki. A vendégek soraiból hiányozni fog a legutóbb súlyos sérülést szenvedett kapus, Banó Sándor, viszont visszatér az eltiltását letöltő Kocsis Miklós.

A tervezett kezdőcsapat: Erdei — Mitasz, Kocsis, Ramos, Kádár G. — Orosz, Lajkovics, Zachar, Papp E. — Gasparik, Bogdány.

Jászapáti—Tuzsér

vezeti: Világi Balázs

A bravúros kecskeméti pontszerzéssel elmozdult az utolsó helyről az apáti együttese. — Mintha a tavalyi Jászapáti ellen kellene játszanunk vasárnap (14.30), olyan lesz a szabolcsiak elleni találkozó — nyilatkozta lapunknak a pénteki edzés előtt a hazaiak mestere, Szabó András. Újoncként már messze túlteljesítette előzetes tervét a harmadik helyen tanyázó Tuzsér, így felszabadultan játszhat ellenünk. Nekünk viszont nincs más választásunk, nyerni kell, ha fel akarunk zárkózni a középmezőnyhöz. Egyedül a betegséggel küszködő Vígh Ferenc játéka kérdéses a hazai keretből, a többiek valamennyien harcra készek.

A tervezett kezdőcsapat: Tajti J. — Pázsit, Kiskapusi, Horváth R., Mosonyi — Debrecebi, Somodi, Vígh (Kaszás), Kósa — Horváth P., Kotula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!