Sport

2006.10.29. 15:35

Értékes pontot csentek el a szolnoki vizipólósok

Remekül kezdte a mérkőzést a szolnoki legénység, három góljukra csak a hetedik percben válaszoltak az egriek Nyéki találatával. A házigazdák kapusa Veres szenzációs formában védett, ennek köszönhetően a nagyszünetre kétgólos előnnyel vonulhatottak a vendéglátók.

Németh Gergő

 Szolnoki Főiskola VSC—Brendon-Fenstherm ZF Eger 10-10 (3-1, 2-2, 2-3, 3-4) Damjanich uszoda, 200 n., v.: Báthori Gy., Füzesi SZVSC: VERES — Mohi, Csányi, Hangay R. 1, SÜVEGES 3, BALOGH Z. 4, Cseh 2. Csere: Balog, Hangay Z., Pásztor. Edző: Lukács Dénes. Eger: Jászberényi — Decker Á. 2, KISS CS. 2, Hegedűs, Märcz 1, Kis G., Mackeben. Csere: Bálint, NYÉKI 4, Gór-Nagy, Császár 1. Edző: Tóth Kálmán. Emberelőnyből: 11/6, ill. 9/6 Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1 Kipontozódott: Decker Á. (31.), Hangay Z. (31.) Kiállítás végleg cserével: Cseh (15.) 

A pihenő után nagyobb sebességre kapcsoltak a hevesiek, így fokozatosan olvadt a szolnokiak előnye. A szépszámú hazai közönség buzdítása ellenére a zárónegyedben zsinórban három gólt lőttek az egriek, így átvették a vezetést. Ekkor egy vitatható szituációból apró kakaskodás támadt, ugyanis Decker Ádám harmadik kiállítása után is visszatért a medencébe, ám ezt a bírók nem rögtön, hanem csak később jelezték. Ez az intermezzo azonban inkább a vendégeket zavarta meg, s ezt kihasználva szépen közelített riválisához a Lukács-legénység. A közönség fergeteges buzdítása mellett az egrieknek a kegyelemdöfést négy másodperccel a vége előtt Balogh Zoltán adta meg, óriási bombájával amivel egy pontot mentettek a Tisza-partiak.

Lukács Dénes: — Egyelőre kétséges, hogy nyertünk vagy döntetlent értünk el. Ennek ellenére a csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Tóth Kálmán: — Jól játszó hazai csapattal szemben vesztettünk egy pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!