Sport

2006.10.09. 10:31

Pontosztozkodás Földváron

Egy győzelem és egy döntetlen a mérlege kézilabdacsapatainknak az elmúlt hétvégén. A Tiszaföldvár nyerhető meccsen vesztett pontot az Orosháza ellenében, a Túrkeve viszont magabiztosan nyert.

Varga Csaba

Tiszaföldvár Suzuki-Treff SE—Orosháza 27-27 (13-11)
Homoki Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Árokszállási, Jánki
Tiszaföldvár: FELFÖLDI—TÓTH 6, LELKES 7, Szloska 3, Szöllősi, BARTA 7, Danku 1. Csere: Varga (kapus), Krasznai 1, Patocskai 1, Szollár 1, Szelindi, Bakos, Abonyi. Edző: Szőke István.
Kiállítások: 6, ill. 16 p.
Hétméteresek: 4/4, ill. 7/4
Joggal tartott soros ellenfelétől a hazai csapat. Egységes, fiatal, masszív ellenfél érkezett Tiszaföldvárra. Ennek ellenére jól kezdtek a hazaiak, a tizedik percben 6-2 volt az állás. Ezt követően Felföldi kapus bravúrjaival tartani tudták a szünetig a vezetésüket. A második félidő szinte ugyanúgy folytatódott, ahol az első abbamaradt: a mezőnyben senki nem nyújtott kiemelkedő egyéni teljesítményt. A hajrában aztán a fokozatosan kapaszkodó vendégek kigyenlítették hátrányukat. A végjáték óriási izgalmakat hozott. Az utolsó fél percben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, ám a ziccerek kimaradtak, maradt a döntetlen. Igazságos pontoztozkodás született, de a csaknem végig vezető suzukisoknak illett volna megnyerni a mérkőzést.
Szőke István: — A tabella élmezőnyéhez tartozó csapatok betliztek, ezért különösen sajnálom az egyik pont elvesztését.
Túrkeve VSE-Lechler—Szeged KKSE 31-24 (15-13)
Túrkeve, 250 néző. Vezette: Csörgő, Vitális.
Túrkeve: PETHŐ—Terényi 2, NÉMETH 4, HODOSI 6, ZÁMBÓ 12, Smidéliusz 5, Ducza 1. Csere: Szőkéné 1, Kovács, Futó, Szász, Nyitrai, Sass. Edző: Török Róbert.
Kiállítások: 0, ill. 6 p.
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.
Az elmúlt fordulóhoz képest teljes játékoskerettel — Zámbó Krisztina és Pethő Renáta  felépült sérüléséből —  kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Az első percekben főleg büntetőkből érték el góljaikat Hodosiék, így az állás az ötödik percben 3-1 volt. A továbbiakban megkezdték a gólgyártást a hazai átlövők is, Németh és Zámbó jól előkészített akciók után gólokkal fejezték be a támadást. A folytatásban 6-2-es hazai vezetésnél időt kértek a vendégek, hogy rendezzék soraikat. Bár közelebb kerültek a túrkeveiekhez, ám Duczáék nagyon jól védekeztek, továbbra is magabiztosan őrizték előnyüket, 22. perc: 13-10. Az első félidő végjátékát mindkét részről egy-egy büntetőlövés zárta, így kialakítva a 15-13-as félidei eredményt. A második játékrészben a hazaiak egy 5-1-es rohammal növelték előnyüket, 35. perc: 20-14. A folytatásban felváltva estek a találatok, majd egy újabb hazai 5-1-es széria következett: 55. perc: 30-21. A magabiztosan és jól játszó túrkeveiek a végjátékban egy szépségdíjas kínai figurával zárták a találkozót.
Török Róbert: — Minden mérkőzésen egy kicsit javul a csapatjátékunk, így ez a győzelem megérdemelt volt. T. R.


Az NB I/B 5. fordulójának eredményei és tabellái
FÉRFIAK: Makó—Szeged 30-29, Tiszavasvári—Cegléd, 37-24, Kiskőrös—Salgótarján 35-31, Ózd— Mezőkövesd 24-23, Fehérgyarmat—Kecskemét-Delfin KC 31-30, Hort SE-FTC—Csömör 32 -17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!