Sport

2006.11.07. 13:05

Hetedik alkalommal ültek asztalhoz a megye legjobb senior sakkozói

Hagyományosan a szolnoki Galéria étteremben rendezték meg a megye idősebb sakkozóinak éves találkozóját. A Ragó László fémjelezte Sakkozói Ifjúságért Alapítvány nemcsak az ifjúsági sakkozók, hanem az idősebb korosztály sorsát is szívén viseli, ezt hűen tükrözi ez a találkozó is.

SZOLJON

A tizennyolc 55 év feletti induló 5 fordulós 2 x 15 perces gyorspartikkal döntötte el a helyezések sorsát. A senior találkozó egyik különleges kezdeményezése, hogy minden alkalommal a 70. életévét betöltött sakkozókat megajándékozzák, így köszönve meg aktív sporttevénységüket.

Az idén a megye sakkéletének egyik emblematikus figuráját, Kádas Gábort köszöntötték, aki az elmúlt évekhez hasonlóan ismét meggyőző fölénnyel győzött. A további helyezésekért igen szoros küzdelem zajlott. Nem kis meglepetésre az újszászi Szabó Dávid az esélyeseket megelőzve szerezte meg a második helyet, a harmadik a verseny levezetésében is oroszlánrészt vállaló Peták Kálmán lett.

A VII. Megyei Senior Sakkverseny eredménye: 1. Kádas Gábor (4,5 pont); 2. Szabó Dávid (3,5 pont); 3. Peták Kálmán (3,5 pont); 4. Bubari János (3,5 pont); 5. Nagy János (3,5 pont).

Címkék#Nagy János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!