Sport

2006.11.13. 22:49

Karakas Hedvig megvédte felnőtt bajnoki címét

Négy érmet könyvelhettek a Wadokai Judo klub kiválóságai az országos bajnokságon

SZOLJON

A felnőtt egyéni országos cselgáncs bajnokságon csupán 118 dzsúdós  lépett tatamira. Többek között hiányzott a mezőnyből a világ és Európa-bajnok Braun Ákos is. A Miskolci Városi Sportcsarnok küzdőterén viszont ott  voltak a szolnoki Wadokai Judo Klub ifjú versenyzői, akik ezúttal is kitettek magukért. A hölgyeknél csupán három döntőt rendeznek, ennyi súlycsoportban jött  össze legalább hat induló. Kovács Gábor tanítványai közül Erdélyi Lilla (48 kg) bronzérmet szerzett a mindössze négy tagú mezőnyben.  Az ippon  hercegnőnek becézett kétszeres ifi Európa-bajnok Karakas Hedvig megvédte bajnok  címét az 52 kg-sok küzdelmében. Nagy izgalmakat hozott  az idei Hungária-kupa-győztes Baczkó Bernadett és a junior-világbajnoki  bronzérmes, Hegedűs Dóra mérkőzése az 57 kg-ban. Ezúttal ipponnal győzött a  rutinosabb Baczkó, de az ifjú szolnoki versenyző példaértékű hozzáállását ismerve nem fog elmaradni a reváns. A 71 kg-ban lépett tatamira a szintén ifi Eb aranyérmes Dávid Zsuzsa. Nos, Zsuzsa számára elég volt egy kis figyelmetlenség az elődöntőben, ezért nem sikerült számára a fináléba jutás. Végül a harmadik helyet szerezte meg a wadokaios hölgy.

Az országos bajnokság eredményei

FÉRFIAK:

60 kg: 1. Hardi Tamás (KSI), 66 kg: 1. Burján László (UTE), 73  kg: 1. Ungvári Miklós (Kecskemét), 81 kg: 1. Kállai Zoltán (Kecskemét), 90 kg: 1. Németh Tamás (Honvéd), 100 kg: 1. Ledényi Levente (Honvéd), +100 kg: 1.Szabó Csaba (Szeged)

NŐK:

48 kg: Csernoviczki Éva (Tatabánya), ...3 Erdélyi Lilla (Wadokai JC), 52 kg: 1. Karakas Hedvig (Wadokai JC), 57 kg: 1. Baczkó Bernadett  (KSI), 2. Hegedűs Dóra (Wadokai JC), 70 kg: 1. Budai Anita (Honvéd), ...3. Dávid Zsuzsa (Wadokai JC), 78 kg: 1. Halász Tímea (Kecskemét), +78 kg: 1. Tamás Ibolya (UTE)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!