Sport

2006.11.14. 10:44

Kicsi-Tyson ismét a ringben

A jelek szerint a thai-box meghódította Kunszentmártont. Három hónappal az Eb-címmeccs után ismét visszatérnek a városba a sportág művelői.

SZOLJON

Napra pontosan három hónappal az augusztus 18-i, profi thai-box Európa-bajnoki címmérkőzés után, szombaton ismét profi küzdősport gálát rendez "Nincs kegyelem" elnevezéssel a Harcosok Ligája a kunszentmártoni Városi Sportcsarnokban. — A nyár végi ütközetben ugyan vereséget szenvedett a szurkolók által csak Kicsi-Tysonnak becézett Tóth Csaba, ám a csarnokot zsúfolásig megtöltő nézők véleménye szerint oroszlánként küzdött Sasa Jovanovic ellen — felelte érdeklődésünkre a kunszenti öklöző mestere, Pál Attila.

Szabályok

A szombati férfi thai-box címmérkőzés a szabályoknak megfelelően öt menetes lesz (egyenként 3 perc), a harcosok számára engedélyezett a könyök ütés fejre, térdelés fejre, valamint a "bilincselés" (feje befogás) is. A nők 7x2 percig verekszenek a full-contact szabályrendszere szerint.

— Az erősebb felépítésű, osztrák licences horvát fiúval szemben annak ellenére végig állta az öt menetet, hogy a kezdést követően azonnal szemsérülést szenvedett. A közönség vastapsát hallva már akkor tudtam, amint lehet, azonnal újabb meccset kell lekötnünk a hazai ringbe. Nos, ha nem is sikerült Tóth Csabának elfoglalni az európai trónt, a magyar profi bajnoki cím megszerzésére jó esélye lehet. A kunszenti oroszlán felépülve súlyos sérüléséből a budapesti Seido thai-boxosa, Zeller István ellen lép ringbe szombaton késő este. — A Harcosok Ligája 63.5 kg-os súlycsoportra írta ki a címmérkőzést. Bár Tóth Csaba is még mindössze csak 22 esztendős, mégis ő az idősebb, hiszen fővárosi riválisa még nem töltötte be a huszadik életévét. Ennek ellenére már rutinos verekedőnek számít, s ami a lényeg, egyelőre veretlen.

Visszatér a mester?

Bár Pál Attila már jó ideje befejezte aktív pályafutását, s csak edzőként, menedzserként tevékenykedik, nem lehetetlen, hogy egy összecsapás erejéig visszatér a ringbe. A napokban ugyanis az ISZKA világszervezet vezetősége felkérte, hogy jövő augusztusban vállaljon el egy nemzetközi mérkőzést. Amennyiben a mester kötélnek áll, egy időre felfüggeszti edzősködését, s minden idejét a felkészülésre szánja.

Nehéz meccsre számítok, de bízom benne, győzelemmel sikerül kárpótolni a kunszenti közönséget az augusztusi vereségért — nyilatkozta lapunknak Pál Attila. A 17 órai kapunyitás után fél hatkor kezdődik a küzdősport gála programja. A tíz felvezető mérkőzés során különféle stílusirányzatok verekedőit láthatják a nézők. A thai-boxosok mellett ringbe lépnek a low-kick és a full-contact képviselői is. Sőt, Kicsi-Tyson meccse előtt lesz még egy címmérkőzés: Bányai Zsuzsa (Seido) és Marcu Éva (Feja) az 53.5 kg-os súlycsoport bajnoki övéért indul harcba.  keretbe: Visszatér a mester? Bár Pál Attila már jó ideje befejezte aktív pályafutását, s csak edzőként, menedzserként tevékenykedik, nem lehetetlen, hogy egy összecsapás erejéig visszatér a ringbe. A napokban ugyanis az ISZKA világszervezet vezetősége felkérte, hogy jövő augusztusban vállaljon el egy nemzetközi mérkőzést. Amennyiben a mester kötélnek áll, egy időre felfüggeszti edzősködését, s minden idejét a felkészülésre szánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!