Sport

2006.11.27. 15:52

Tóth Gábor megvédte magyar bajnoki címét

Az Újszászon megrendezett felnőtt országos lábtollabda bajnokságon 12 egyesület 107 versenyzője indult. A házigazda Újszászi VVSE játékosai egy arany, két ezüst és három bronzérmet gyűjtöttek.

SZOLJON

Férfi hármasban nagy reményekkel indult a Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter összeállítású újszászi csapat. Az elődöntőben aztán a borjádiak megállították őket. A harmadik helyért játszott mérkőzésen csalódottan, teljesen szétesve vesztettek klubtársaik: Bakó János, Béki Tamás, Konka Gábor és Konka Péter ellen.

Női hármasban a szokásos Nagykanizsa—Újszász döntőt láthatták a nézők. A mérkőzés menete kicsit eltért a megszokottól, mert az újszászi lányok — Kapás Ágnes, Makai Gréta, Szabó Nóra, Varga Rita — bátor játékkal, Kapás Ági védhetetlen talpalásaival végig két-három ponttal vezettek. A befejezés azonban nem sikerült nekik, előbb 21-19-re majd 21-17-re vesztettek, ami a nagykanizsaiak bajnoki címét jelentette. A továbbiakban az újszászi Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória, Joó Anett hármas a negyedik helyen végzett.

A jánoshidai Gazsi Márta, Menyhárt Anna, Pető Adrienn trió pedig hatodik lett. Az egyéni döntőig jól menetelő Kapás Ágnes szoros játszmákban 2-0-ra veszített a Budavölgyi Veronika (Nagykanizsa) elleni fináléban. A befejező férfi egyéniben aztán megszületett a várva várt újszászi bajnoki aranyérem. Tóth Gábor magabiztos játékkal két szettben verte a kanizsai Hartai Attilát. Egész évben a férfi egyéni volt az újszásziak legerősebb száma. Így volt ez most is, mert a bronzérmeken Bogár László és Nózsi Péter osztozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!