Sport

2006.12.04. 11:08

Ünnepélyes pillanatok a megyeháza dísztermében

A megyei labdarúgó-szövetség elnöksége minden esztendő végén megjutalmazza azokat a sportvezetőket, aktivistákat, akik több évtizedes munkásságuk során öregbítették régiónk futballjának hírnevét. Hétfőn délután Szolnokon, a Megyeháza dísztermében tartott ünnepség keretében adtak át az elismeréseket.

SZOLJON

— Mint minden esztendőben, most is több tucat név merült fel a jutalmazandók körében, közülük kellett kiválasztanunk a díjra leginkább érdemesnek tartott sportolót, sportvezetőt — felelte érdeklődésünkre a szövetség főtitkára, Urbán Attila. Jó tanuló, jó labdarúgó ösztőndíjat kapott a Jászpáti VSE ifjúsági korú játékosa, Gazsó József és Besenyszögi SE serdülője, Gólya Martin.

Jász-Nagykun-Szolnok megye Labdarúgásáért Díj:

Farkas György labdarúgónak indult, játékosként több klub öltözőjében is megfordult, ám igazi sikereit játékvezetőként érte el. Kilenc éven keresztül az országos keret tagjaként tevékenykedett, 18 alkalommal élvonalbeli meccsen is közreműködött.

Kovács László neve szinte egybe forrt a szolnoki labdarúgással: az MTE, a MÁV-MTE, majd a MÁV intézőjeként harminc esztendőn keresztül dolgozott a megyeszékhely klubjáért.

Kovrig Zoltán labdarúgóként, majd edzőként Kunhegyesen és Abádszalókon szerzett hírnevet magának. Mindkét „beosztásában” ünnepelhetett bajnoki címet.

Petyus János élvonalbeli kézilabda játékvezetőből lett futballelnök, irányításával hamvaiból tért magához a martfűi labdarúgás.

Szabó Imre játékosként, edzőként, szakosztály-vezetőként, elnökként negyvenkilenc esztendeje szolgálja Kunmadaras labdarúgását.

Urbán Attila megyei serdülő, majd ifjúsági válogatott labdarúgóból elismert sportvezető lett mára. Jól kamatoztatva a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomáját 1992-től titkárként, majd főtitkárként irányatja a szövetség munkáját. JNSZ Megye Labdarúgásáért Nagydíj

Gömöri Béla a futballt önzetlenül támogatók mintaképe, aki edzőként is szép sikereket ért el a csapataival: a megyei II., majd I. osztályban szerzett bajnoki címet, s kétszer az NB III-ban is dobogóra vezette csapatát.

Dr. Kókai Mihály ugyan a Szolnoki MÁV NB II-es csapatában is megfordult, fiatalon szerzett súlyos sérülése miatt korán befejezte pályafutását. Nem szakadt el azonban a labdarúgástól, először a szervezésben vállalt feladatot, majd a megyei szövetség elnökségében, jelenleg pedig a Fellebbviteli Bizottságban tölt be fontos szerepet.

Sárközi István ma már nyugdíjas, de még mindig nem tud elszakad örök szerelmétől, a labdarúgástól. Több, mint negyven esztendeje köti szoros kapcsolat a Jászberényi Vasas, illetve a Lehel szakosztályához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!