Sport

2007.01.25. 08:55

Közel álltak a bravúrhoz

A meglehetősen kevés néző is jó hangulatot teremtett a mérkőzésen. A meccs végére teljesen elfáradó Diósgyőr Brantlová büntetőivel bebiztosította nyögvenyelős győzelmét.

SZOLJON

Szolnoki NKK—Diósgyőri KSK 68-71 (15-23, 18-23, 20-16, 15-9) Tiszaligeti Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vétek, Gelencsér.

Szolnok: Eglite 8/6, HELLER 20/9, Somogyi 4, Hegedűs 6, JERKOVICS 24. Csere: Pilav 5, Sonyák 1, Tajkov. Edző: Kmézics Zorán.

Diósgyőr: Brantlová 5, Borecká 10/6, FODOR 13, Inbergerová 8, TYLER 22/3. Csere: KOVÁCS K. 13, Sándor I., Havasi. Edző: Tapodi Péter. Az eredmény alakulása: 5. p.: 10-6, 15. p.: 22-34, 25. p.: 43-56, 34. p.: 59-64, 38. p.: 65-67. Kipontozódott: Tyler (38.), Eglite (39.).

Képernyőn a meccsöszefoglalók

A labdarúgáshoz hasonlóan a kosárlabda gólöösszefoglalók sugároz ezentúl a Sport1 tévécsatorna. Tripla nevet viselő műsorban a férfi bajnokság fordulóinak mérkőzésiről készült összefoglalók szerepelnek, vagyis valamennyi élvonalbeli csapat képernyőre kerülhet, természetesen a listavezető Olaj KK is. A hétvégi fordulókat követően kedden este főműsoridőben, a szerdai fordulókat pedig pénteken szintén este adják le.

A Szolnok kezdte jobban a játékot Jerkovics és Heller révén szerezték pontjaikat elsősorban a palánk alól. A Diósgyőr Fodor találataival előbb vendéglátója nyomába eredt, majd az első negyed végén átvette a vezetést. A folytatásban a hazaiak játéka teljesen szétesett, míg a vendégek az erőtelejsen játszó Tyler révén szorgalmasan gyártották pontjaikat. Az amerikai center szinte tarthatatlan volt, hét dobásából mindegyik célba ért a második negyedben. Mivel társai is jó teljesítményt produkáltak, tizenhárom pontos, megérdemelt vezetéshez jutottak a szünetig.

A második negyedben a hazaiaknak szinte semmi sem sikerült, csak küzdeni tudásukkal tűntek ki, továbbra is tisztes távolságból követték vendégeiket. Ennek a játékrésznek a végén azonban feltámadtak a szolnokiak, akik továbbra is küzdöttek, hajtottak, és végre a dobásaik is célba értek. A negyed utolsó percében Heller találataival látótávolságon, tíz ponton belül kerültek. A záró negyed nagy fordulatot hozott, Eglite és Heller tripláival alaposan felzárkóztak a szolnokiak, akik pontról pontra közelítették meg vendégeiket.

Az utolsó két perc 65-67-es állásnál kezdődött, levegőben lógott az egyenlítés, de a hazai játékosok elkapkodták helyzeteiket, és elrontották a büntetőket. A folytatás szombaton este lesz a szolnokiak számára, akik a listavezető Sopron otthonába látogatnak.

Kmézics Zorán: — Korrekt játékvezetés mellett a meccs nagy részében jobban játszottak a vendégek és megérdemelten nyertek.

Tapodi Péter: — Kézben tartottuk a mérkőzést szinte végig. A végére azonban elfáradtunk szerencsére a tendencia nem változott, ismét győztünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!