Sport

2007.01.22. 10:13

Végre révbe ért a Túrkeve

Már csak néhány hét és végérvényesen lecseng a teremlabdarúgó idény, ám egyelőre még telt házas tornákon szórakoztatják a közönséget a kispályás spíllerek.

SZOLJON

Gácsi Zsoltot kiszemelte a Karcag

Az NB III-as Túrkeve középső védője, Gácsi Zsolt kelendőnek tűnik a téli átigazolási szezonban. Az első hírek még a Békéscsaba érdeklődéséről szóltak, ám legújabb információnk szerint szerdán már az NB II-es Karcag együttesével készül a remek fizikumú játékos a tavaszi idényre. Sőt, akár csapattársa, a rendkívül gólerős Kormos László is követheti a másodosztályú gárdához.

Tizenhat csapat részvételével rendezték meg a kunszentmártoni Városi Sportcsarnokban a Farsang Kupa teremlabdarúgó tornát, melyet számos, a nagypályás bajnokságra készülő együttes is beiktatott felkészülési programjába. Pályára lépett többek között az NB III-as Mezőtúr, Túrkeve és Újszász, valamint a megyei I. osztályú Kunhegyes, Jánoshida, Fegyvernek, valamint a KUTE vegyescsapata. Persze ott volt az indulók mezőnyében a teremspecialistákra épülő T-Plasztik (Jászladány), Stabil FC (Szolnok) és Vízner (Abony) legénysége is, azaz megjósolhatatlan volt, melyik gárda végez az élen.

A selejtezők két nagy vesztese a mezőtúri és fegyverneki legénység volt, mely csoportjából nem tudta beverekedni magát a legjobb nyolc közé. Annál kellemesebb meglepetést okozott viszont a Rákócziújfalu együttese. A település fehér foltnak számít a magyar labdarúgásban, hiszen évek óta nincs focicsapata a községnek. Most azonban összeálltak az ott nevelkedett fiatalok — Merene, Hanga (Martfű), Fekete G. (Újszász), Papp E. (Karcag) — és remek teljesítményt nyújtva egészen a harmadik helyig meneteltek. Nem volt szerencséje a Bálint Tivadar vezérelte abonyi Víznernek, mely úgy lett negyedik, hogy egyetlen vereséget sem szenvedett el.

Az elődöntőben és a brozmeccsen is döntetlenre végzett riválisával, s csak büntetőrúgásokkal maradt alul. A T-Plasztik csak önmagát okolhatja végső sikere elmaradásáért. A selejtezőkben, illetve negyeddöntőkben még számolatlanul rúgdosta a gólokat a futsalválogatott Simon Péter irányította gárda, ám az utolsó két meccsen egyetlen alkalommal sem tudott a kapuba találni.

A Delta Túrkeve legénysége állandó résztvevője a teremtornáknak, s többször állt már a végső győzelem kapujában is, ám mindezidáig nem sikerült diadalmaskodnia. Most azonban minden összejött a téli szünetben Varga László személyében új edzőt „igazolt” kevieknek: parádés kapusteljesítmény, masszív védelem, gólerős támadójáték jellemezte a Deltát. Ennyi elég is volt a remekül megszervezett Farsang Kupa elnyeréséhez.

Eredmények — elődöntők: Vízner—T-Plasztik 0-0 (büntetőkkel: 3-4), Delta Túrkeve—Rákócziújfalu 1-0. Bronzmérkőzés: Vízner—Rákócziújfalu 2-2 (büntetőkkel: 1-3). Döntő: T-Plasztik—Delta Túrkeve 0-0 (büntetőkkel: 0-2). A végeredmény: 1. Delta Túrkeve, 2. T-Plasztik, 3. Rákócziújfalu, 4. Vízner.

Különdíjasok — gólkirály: Simon Péter (T-Plasztik), legjobb kapus: Kormány Péter (Delta Túrkeve), mezőnyjátékos: Bálint Tivadar (Vízner).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!