Sport

2007.03.10. 20:28

Fociünnep volt Jászapátin

Futball-ünnep volt Jászapátin. A kisváros első alkalommal fogadhatta tétmeccsen az ország legnépszerűbb labdarúgócsapatát, a Ferencvárost. A Fradi két góllal bizonyult jobbnak Apátinál.

SZOLJON

Ennek megfelelően óriási felhajtás volt az NB II-es tavaszi idénnyitón. A hazai szervezők alaposan felkészültek a találkozó biztosítására: 25 rendező, 30 polgárőr és 54 biztonsági ember várta a stadionon belül a fővárosi szurkolókat, míg a létesítményen kívül 235 rendőr állt készenlétben. A találkozó nyugodt hangulatban zajlott le, mindössze egyetlen ittas szurkolót állítottak elő a rendfenntartók.

Jászapáti—Ferencváros 0-2 (0-0) Jászapáti, 4500 n., v.: Oláh (Medovarszki, Rischák). Jászapáti: TAJTI J. — PÁZSIT, Horváth R., Kiskapusi, MOSONYI — Kerékgyártó, Herczku (Vígh, 61.), Somodi, Varga Z. (Kósa, 61.) — Kotula, Horváth P. Edző: Szabó András. Ferencváros: Kemenes — Ferencz, LIPCSEI, Balogh Z., Buzs (Deme, 59.) — Bartha (Brettschneider, 87.), LAZIC, Csepregi (Fitos, 75.), Laczkó — Horváth D., TÖKÖLI. Edző: Gellei Imre.

34. perc: Varga Zoltán jobbról belőtt szögletét Mosonyi a hosszú oldalon, az alapvonalról visszaemelte, Kotula pedig középen, előrevetődve a hálóba fejelt. Oláh játékvezető azonban asszisztense beintésére nem adta meg a hazaiak szabályos gólját.

53. perc: Bartha jobb oldali beadása után röviden mentettek a hazai védők, Tököli pedig a balösszekötő helyéről, tíz méterről, a lábak között a kapu közepébe bombázott, 0-1.

83. perc: Ferencz alig nyolc percen belül két sárga lapot is begyűjtött, azért a játékvezető kiállította a Ferencváros fiatal jobbhátvédjét.

93. perc: A kitámadó apáti védelem mellett Tököli vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd önzetlenül visszagurította az érkező Horváth Dávid elé, aki a jobb sarokba helyezett, bebiztosítva ezzel a zöld-fehérek győzelmét, 0-2.

A hazai együttes mindvégig méltó ellenfele volt nagynevű riválisának a remek hangulatú idénynitón. Az már soha nem derül ki, hogy mi lett volna a találkozó vége, ha Oláh játékvezető 0-0-ás állásnál megadja Kotula szabályosnak tűnő gólját.

Szabó András: — Nyílt meccsre késztettük a Fradit. Sajnos a kiélezett helyzetekben a játékvezető rendre ellenünk ítélt, ráadásul egy szabályos góltól is megfosztott bennünket.

Gellei Imre: — Nehéz pályán, nehéz ellenféllel szemben megérdemelten diadalmaskodtunk. Abban biztos vagyok, hogy a Jászapáti együttese tavasszal sokkal jobban szerepel majd, mint az ősz folyamán.

Szolnoki MÁV-Mondi—Békéscsaba 2-0 (1-0) Tiszaliget, 200 n., v.: Németh Á. (Farkas B., Butkai) Szolnok: Rézsó — Szalai, MILE, ANTAL, Balogh P. — Almási, Jeney, Szoboszlai, REMILI — B. TÓTH (Benedek, 91.), Tóth Gy. (Hamar, 86.). Edző: Kis Károly. Békéscsaba: Such — Valentényi, Czipó (Cseke, 76.), BRIÁZS, Buzási (Okos) — Juhász, Pozsár, Szilágyi, Bogdán — Dani, Dobi (Kocsis D., 46.). Edző: Csató Sándor.

17. perc: Remilit a tizenhatoson belül Valentényi buktatta, a büntetőt Antal a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0.

49. perc: Antal 40 méteres bal oldali szabadrúgása a felső kapufáról Remili elé pattant, aki közelről az égbe lőtte a játékszert.

84. perc: Remili kitört a védők között, Valentényi húsz méterre a kaputól, utolsó emberként buktatta, Németh játékvezető azonnal kiállította a vendégek játékosát.

91. perc: Szoboszlai remek átadásával B. Tóth került gólhelyzetbe, Such kapus azonban elgázolta. Az újabb jogos büntetőt Antal ezúttal is a jobb alsó sarokba lőtte, 2-0.

Az első félidőben alig történt említésre méltó esemény, leginkább a pálya közepén folyt a játék. A fordulást követően a csabaiak átvették az irányítást, de a Szolnok Antal vezérletével jól védekezett, így a vendégek még a helyzetekig sem jutottak el. A hazaiak kontra támadásokkal próbálkoztak, ezekből kiharcoltak előbb egy kiállítást, majd a hosszabításban egy újabb tizenegyest. Mivel a MÁV többet birtokolta a labdát és támadásai is veszélyesebbek voltak, megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Kis Károly: — Antal és Remili vezérletével nagyszerű győzelmet arattunk.

Csató Sándor: — Buta hibákból elkerülhető gólokat kaptunk.

Vecsés—Karcag 3-2 (1-1) Vecsés, 200 n., v.: Szabó. Vecsés: Bogdán — Máj, SIDÓ, CSIRINYI, Mihályi — Menyhárt, Szabó L., Csillag (MAGYAR Z.), Aranyos (Lukács) — Folmer, Czipper (Mészáros T.). Edző: Pisont István. Karcag: Banó — Ramos, Orosz, Kocsis, Kádár G. — PAPP E., Lajkovics, Repjuk, Palásti (Kovács I.) — Tóth L. (Bodor), Domokos I. Edző: Sándor István.

4. perc: Vitatható tizenegyessel Czipper révén vezetést szerzett a hazai gárda, 1-0.

40. perc: Formás vendégtámadás után Domokos labdáját Papp értékesítette, 1-1.

60. perc: Magyar Zoltán a tizenhatos sarkáról lövésre szánta el magát, a labda a hosszú sarokban kötött ki, 2-1.

61. perc: Kádár ívelte át a labdát a jobb oldalra, a jókor érkező Domokos peig az alsó sarokba bombázott, 2-2.

63. perc: A védőkről lepattanó labdát Magyar Zoltán vágta a léc alá, 3-2. A korán bekapott gól után a vendégek átvették a játék irányítását és a szünet előtt sikerült egyenlíteniük. A második félidőben a helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat szerencsés, de megérdemelt győzelmet aratott.

Pisont István: — Minden csapat életében nagyon fontos a kezdés, ez nekünk ma sikerült.

Sándor István: — Ilyen a labdarúgás: három lövés, három gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!