Sport

2007.03.27. 08:30

Hétvégén Hollandiában a Tisza-parti pólósok

A házi tornán másodikok lettek a szolnoki fiúk, hétvégén pedig Eindhovenbe utaznak, hogy elősegítsék felkészülésüket az április 7-i bajnoki folytatásra.

SZOLJON

Míg az ausztráliai Melbourne-ben javában zajlik a vízilabda-világbajnokság, addig hazánkban a csapatok szorgalmasan készülnek az április 7-i bajnoki folytatásra. A napokban a monoton úszó- és kondiedzéseket feloldva a Damjanich uszodában rendeztek egy felkészülési tornát Szolnoki Főiskola Kupa néven.

Belőtte, megadta, elkönyvelte

A tornán több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra Lukács edző. Köztük volt a 17 esztendős Szekeres Krisztián is. Történt, hogy Krisztián szép gólt ért el az OSC elleni meccsen, ezt megadta a bíró, ifjú Szekeres Sándor, a jegyzőkönybe elkönyvelte idős Szekeres Sándor. Az előbbi a játékos édesapja, az utóbbi pedig a nagyapja. Mindketten kiváló pólósok voltak egykoron.

A Tisza-parti klub meghívását a román bajnokságból érkező Nagyvárad, és két magyar gárda, az Újpest és az OSC fogadta el.

Tudni kell, hogy az anyagilag jól eleresztett nagyváradiak — magyar pénzben számolva közel 70 millió forinttal támogatja őket az ottani önkormányzat — három válogatott játékosuk nélkül érkeztek Szolnokra. A főiskolás csapat az OSC-t 13-8-ra, a Nagyváradot 11-5-re verte, ellenben az Újpesttől 13-11-es vereséget szenvedett. Ezzel a lila-fehérek nyerték a tornát a mieink, a nagyváradiak és az orvosegyetemisták előtt. Lukács Dénes, a szolnokiak mestere mondta, hogy csütörtökön a hollandiai Eindhovenbe utaznak, ahol a hazaiak mellett spanyol, német és olasz csapatokkal találkoznak egy nagyszabású nemzetközi tornán. Mint megtudtuk, a szolnokiak repülőjegyeit egy cég fizeti, míg a vendéglátás költségeit teljes egészében a holland vendéglátók fedezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!