Sport

2007.06.22. 11:18

Négy csapatunk is visszalépett a NB-s bajnokságtól

Egy évvel ezelőtt a kezüket dörzsölhették megyénk labdarúgó szurkolói, mondván a régióból soha ennyi csapat nem szerepelt a Nemzeti Bajnokságokban.

SZOLJON

A négy NB II-es (Jászapáti, Jászberényi SE Vasas, Karcag, Szolnoki MÁV Mondi) mellett négy (Mezőtúr, Szolnoki Spartcaus, Túrkeve, Újszász) az NB III-ban lépett pályára hétről hétre.
Egészen mostanáig: a tavalyi nyolcasból ugyanis őszre mindössze négy marad. Van olyan, amelyik "alanyi jogon" vált osztályt — azaz kiesett csoportjából —, s bőven akad olyan, amelyik önszántából, anyagi okok miatt lép vissza egészen a megyei pontvadászatig. Az már a tavaszi idény közben eldőlt, hogy a Mezőtúr és a Túrkeve nem tudja tovább vállalni a megnövekedett költségekkel járó harmadosztályt. Karcagon a hét közepén döntöttek a vezetők, hogy feladják másodosztályú tagságukat, pénteken pedig Újszászról kaptunk faxot:
— Az Újszász VVSE elnökségének június 21-i határozata értelmében a labdarúgó szakosztály nem kíván élni a 2006/07-es bajnoki évben kivívott NB III-as tagságával és a 2007/08. évi pontvadászatban a JNSZ Megyei I. osztályú bajnokságban kíván szerepelni — állt a levélben.
A versenykiírás értelmében ez viszont azt jelenti, hogy a megyei I. osztály utolsó öt helyezettje (Fegyvernek, Jánoshida, Jászfényszaru, Zagyvarékas, Jászapáti II.) is búcsúra kényszerül csoportjától, s helyükre csupán a Törökszentmiklós és a Tiszaszentimre léphet előre. A másodosztályból a Cserkeszőlő és a Jászjákóhalma esett ki, őket a Karcag II. és a Tiszabura pótolja az új évadban. Hogy a bajnok Tiszafüred vállalja-e az NB III-as megmérettetést a hét végén dől el. Amennyiben nem, még a tizenegyedik Jászkisér is egy osztállyal lejjebb folytathatja az ősszel.
— A megyei labdarúgó szövetség elnöksége is érzi a helyzet fonákságát, s éppen ezért június 26-ra rendkívül ülést hívott össze. Ezen megpróbálunk olyan áthidaló megoldást találni, mely elfogadható valamennyi klub számára — felelte érdeklődésünkre az LSZ főtitkára, Urbán Attila.
Információink szerint szóba került már létszámemelés és csoportbontás is, ám a döntésre kedden délutánig várniuk kell az érdekelteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!