Sport

2007.09.18. 11:46

Végre teljes kerettel edz az Olaj

Az első, teljes kerettel megtartott edzésen már túl van a bajnoki címvédő, kupagyőztes Szolnoki Olaj KK csapata. Pór Péter vezetőedző fizikai és taktikai elemeket egyaránt végrehajtatott az újonnan érkező Vernard Hollinssal és Miroslav Lopatkával.

SZOLJON

Múlt hét csütörtökön megérkezett Miroslav Lopatka, az Olaj KK új centere, másnap pedig Vernard Hollins gépe is leszállt Budapesten. A két kulcsember nem utazott el Nyíregyházára, ahol az Olaj a harmadik helyet szerezte meg a felkészülési tornán. Lopatka Tasnádi Zoltán edző irányításával az NB II-es kerettel mozgott, majd a konditeremben töltötte a hétvégét. Hétfőn már Pór Péter vezetőedző és a többi csapattárs várt az újakra. Érthető módon Lopatkának volt új a környezet, neki kell még megszoknia a többieknek ismert gyakorlatokat. Hollins hatalmas lelkesedéssel vetette magát a munkába, kedélyállapota tökéletesnek tűnt. A vezetőedzővel a csapat előtt álló munkáról beszélgettünk.

Milyen fizikai állapotban érkeztek vissza a légiósok?

— Alapvetően különösebb gondot nem látok, de azért sokat kell még dolgozniuk a bajnoki rajtig a tökéletes állapot eléréséhez. Ez most az elsőrendű feladat

Akkor a Szoljon.hu Kupán a hazai közönség előtt már be is mutatkozik a teljes csapat?

— Pár percet minden bizonnyal pályára lépnek majd, de azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem a tornák megnyerése a fő célunk, hanem a játékrendszerünk összerakása, csiszolása. Nincs könnyített munka a meccsek miatt, így azt még nem tudom megmondani, hogy Lopatkát és Hollins-t mennyire viseli majd meg az a terhelés, amit csütörtökig megkapnak. Ennek fényében tudok csak dönteni arról, ki mennyi játéklehetőséget kap.

Molnár András Nyíregyházán csak az utolsó meccs első perceiben léphetett parkettre. Mennyire komoly a sérülése?

— Andris még Kecskeméten a vádliján sérült meg, amikor ráesett egy játékos. Azóta intenzív gyógykezelést kapott, rehabilitációs mozgást végzett, ennek köszönhetően most már bevethető. Nyíregyházán nem akartam, hogy esetleg rásérüljön a húzódásra, mert akkor abból hosszabb pihenő is lehetett volna. A hazaiak elleni meccsen kipróbálta az intenzívebb mozgást, s már nem érezte a korábbi problémát. Tegnap is teljes értékű edzésmunkát tudott végezni, tehát ő mindenképpen ott lesz a pályán.

A bajnoki rajtig milyen felkészülés vár még a fiúkra?

— Ezen a héten, illetve a következőn is még inkább a fizikai felkészülés lesz a domináns. Az utolsó héten könnyítünk a munkán, akkor már a frissítésé lesz a főszerep.

Tehát a kunszentmártoni Paks elleni hírverő meccs lehet az első, ahol már az igazi Olajt láthatja a közönség?

— Nyilvánvalóan jobb állapotban leszünk addigra, de szerintem a bajnokság első meccsein alakul ki a végső forma.

Nem jelent ez majd hátrányt a többiekkel szemben?

— Nem szeretném, ha így lenne. Nekünk másokkal ellentétben együtt maradt szinte a teljes keret, nem kell az összeszoktatással eltöltenünk az időt. Egyedül Miroslav Lopatkát kell beépítenünk a játékrendszerünkbe. A sorsolás alapján az első két-három bajnokink nyerhetőnek tűnik, ott kell elérni azt az állapotot, ami a nehezebb összecsapásokon győzelemhez segíthet bennünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!