Sport

2007.10.09. 14:53

Kína sportminiszter-helyettese Szolnokon

A szolnoki, ötödik alkalommal megrendezésre kerülő lábtoll-labda világbajnokság díszvendége a kínai sportminiszter-helyettes.

SZOLJON

Xiao Min asszony, Kína sportminiszter-helyettese, a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöke, emellett a Lábtoll-labda Világszövetség elnöki pozícióját is betölti. Kedden hivatalában kereste fel Bajnai Gordon sportot felügyelő minisztert. A találkozón jelen volt Dr. Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, és Elbert Gábor sport szakállamtitkár is.
 
A miniszterhelyettes asszony köszönetet mondott a hazánkban zajló lábtoll-labda világbajnokság magas színvonalú megrendezéséért. Kihangsúlyozta, hogy nagy jelentőségűnek tartja magyarországi látogatását, hiszen mindkét kormány számára fontosak a sportkapcsolatok fejlesztése. Mint mondta, ez a kapcsolat az ötvenes évektől kezdve zavartalan, hiszen sok kínai edző tanulta mesterségét Magyarországon, míg a magyar szakemberek sikerrel dolgoztak Kínában. Magyarország 1896. óta sportnagyhatalom, és a kölcsönös előnyök alapján, a pekingi ötkarikás játékokon túl is hatalmas lehetőségek rejlenek az együttműködésben.
 
Xiao Min asszony végezetül, köszönetet mondott Magyarországnak azért, hogy támogatta Kínát az olimpia rendezési jogának elnyerésében.
 
Mindkét fél a kapcsolatok kitűnő példájának minősítette, hogy kedd este, a fővárosi körcsarnokban a világ legjobbjaival felálló kínai női asztalitenisz válogatott, Bátorfi Csilla tiszteletére, gálamérkőzés keretében méri össze tudását Európa legjobbjával, a magyar együttessel. A gálát megtekinti Xiao Min asszony, dr. Ujhelyi István és Elbert Gábor is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!