Sport

2013.03.20. 21:40

Magabiztosan győzött az Olaj

Egy percig sem forgott veszélyben a Tisza-parti piros-feketék sikere.

Varga Csaba

Fotó:

A bajnoki középszakasz harmadik fordulójának nyitómeccsén az Olaj KK jó játékkal 23 ponttal verte körmendi vetélytársát.

Idén még nem találkoztak a felek bajnoki meccsen, ellenben a EuroChallenge Kupa selejtezőjében összemérték erejüket, érdekesség, hogy mindkét együttes idegenbeli találkozóját nyerte meg. Rátérve a magyar bajnokságra a csapatok egyaránt egy-egy győzelemmel várták a szerda esti összecsapást.

Szolnoki Olaj KK–Lami-Véd Körmend 96-73 (22-13, 27-16, 28-22, 19-22)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1138 néző. Vezette: Györffy, Kapitány, Ádám J.

OLAJ KK: Florence 6/6, HORVÁTH Á. 14/6, Kalve 13/3, Bell 2, Báder 6. Csere: GAY 11/3, Németh I. 3/3, SIMON B. 5, SZABÓ M. 15, MARKOVICS 14, Fodor M. 3/3, Trepák 4. Vezetőedző: Nedeljko Ascserics. Edző: Dragan Alekszics. Edző: Kmézics Zorán.

KÖRMEND: Ruják 5, Ferencz 9/3, AUSTIN 21/9, SHAW 21/15, Grebenár 3. Csere: Farkas A. 5/3, Kutasi 3/3, Sonyák, Sömenek, Goloman 2, Kocsis T. 4/3. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Illyés Csaba
[/caption]

Az Olaj négy idegenlégiósa közül ezúttal Sead Sehovics kapott pihenőt a szakvezetéstől. A vendégek kezdőcsapatában helyet kapott az a Grebenár Péter, aki egy hónappal ezelőtt még az Olaj színeiben szerepelt. A hazaiaknál pedig Rashad Bell volt ex-körmendi, az erőcsatár az elmúlt két
évadot töltötte a Rába-partján.

Az első negyed ötödik percéig közel egyenlő volt az állás, aztán 8-7-es állást követően az Olaj egy 10-3-as rohamot indított, így pillanatok alatt tíz pont lett a különbség a felek között. A vendégek nagyon igyekeztek, de a kikényszerített dobásaik rendre lecsorogtak a gyűrűről, azokat pedig
Báderék kaparintották meg.

A folytatásban a hazai oldalon Szabó Miklós, míg a vasiaknál Ferencz Csaba volt a gólfelelős. A vendéglátók gyorsabban és ötletesebben játszottak, mint a körmendiek. Tegyük hozzá, hogy akik a padról érkeztek, azok is minőségi játékosok, így nem csoda, hogy az Olaj biztosan tartotta 12-13 pontos előnyét az utolsó két percig Simon és Horváth remeklésének köszönhetően. Aztán a félidő hajrájában a hazaiak még rátettek egy lapáttal, és egy 9-0- ás etappal húsz pontos előnnyel zárták az első félidőt.

A térfélcsere után a Florence-Austin triplaváltás után Horváth Ákosék hamar tudatosították vetélytársukban, hogy nincs keresnivalójuk ezen a mérkőzésen. Bármit kitalált a Körmend, az Olajnak mindenre volt válasza és nem csak a pontszerzésre kell gondolni. A záró játékrészben többször is harminc pont volt a különbség, és ebből is kitűnik, hogy a két csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban.

Nedeljko Ascserics: – A mérkőzés fő pozitívuma volt, hogy komolyan vettük végig, és jó hozzáállással küzdöttünk, s már az első félidőben nagy különbség alakult ki. A további szoros menetrendre gondolva ezúttal is sokat tudtunk rotálni.

Hencsey Tamás: – Most szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a Szolnok az Adria Ligában erősödött, ízelítőt kaptunk a kemény és agresszív védekezésből. Az első félidő hajrájában dőlt el a mérkőzés, mikor 40-29 után kilenc pontot kaptunk sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!