Sport

2013.04.10. 22:02

A hajrában dőlt el a mérkőzés

A középszakasz 7. fordulójában óriási izgalmak után 5 ponttal nyert az Olaj paksi riválisa ellen.

Varga Csaba

Fotó:

A szolnoki gárda utolsó hazai középszakaszbeli meccsét játszotta szerda este, hiszen a folytatásban három idegenbeli találkozó vár Simon Balázsékra. A piros-feketék a második fordulóban 90-74-re kaptak ki az atomvárosban. Ezért akartak most visszavágni paksi vetélytársuknak, no meg azért is kell a győzelem, hogy megmaradjon az esély a középszakasz első helyére. A szolnoki légiósok közül ezúttal Ernest Kalve kapott pihenőt Ascserics edzőtől, míg Báder Márton sem játszhatott. A center könyöksérülése szépen javul és ha minden jól alakul, szombaton már ő is bevethető lesz a Körmend elleni mérkőzésen.
Szolnoki Olaj KK–Atomerőmű SE 73-68 (14-19, 19-8, 15-26, 25-15)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1079 néző. Vezette: Vígh P., Földházi T., Farkas G.

OLAJ KK: FLORANCE 30/6, HORVÁTH Á. 12/12, Sehovics 3, BELL 15, SZABÓ M. 6. Csere: Simon B., Gay, Trepák, Németh I., FODOR M. 7/3. Vezetőedző: Nenad Ascserics. Edző: Dragan Alekszics, Kmézics Zorán.
ATOMERŐMŰ SE: L. WILLIAMS 18/6, Levy 9/3, VOJVODA 20/9, Kámán 3, TÓTH Á. 13. Csere: Idlet 5, Körtélyesi, Kovács Á., Eilingsfeld, Kerpel-Fronius. Edző: Schmidt Béla.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Illyés Csaba
[/caption]

Az eredmény alakulása. 4. perc: 7-3, 8. p.: 9-9, 15. p.: 18-25, 18. p.: 26-25, 24. p.: 40-41, 28. p.: 48-49, 34. p.: 63-61, 38. p.: 67-63.

Az elején Horváth Ákos triplái sorra beestek, a támadó palánk alatt azonban szinte semmi sem sikerült a hazaiaknak, képtelenek voltak pontot szerezni. A vendégek viszont erőszakosan és jól játszottak, és nem csak a palánkok alatt. Közülük Williams és Vojvoda is jelezte, hogy a paksi mezőnyemberekre is illene oda figyelni. Az utóbbi 9 méteres triplájával 14-19-es állásnál ért véget az első negyed. A folytatásban sem változott a helyzet, az Olaj kapkodott, a dunapartiak vezettek és már 9 pont is volt az előnyük, 16-25. Jót tett egy újabb szolnoki időkérés, mert utána teljesen felpörgött a csapat, Szabó Miklós is megszerezte első center gólját, a társak meg valóságos szárnyakat vettek fel, mert megállíthatatlanul játszottak és egy fantasztikus 17-0-ás rohammal szinte állva hagyták az időközben megdermedt vendégeket.

Ebben az időszakban a közönség fergeteges biztatása mellett, szinte minden sikerült a szolnokiaknak, és akkor dobtak pontot, amikor csak akartak és mire a táblára néztek már 9 pontos hátrányban voltak és az utolsó pillanatban Tóth Ádám góljával szépítettek 33-27-re. A fordulást követően nem adta fel az ASE, Vojvoda és Williams kosaraival 42-48-ra módosították az állást. Florance azonban hátára vette a csapatát és vezérletével fordítottak a piros-feketék. A záró negyedben a végjátékig fej-fej mellett haladtak a felek, ám Fodorék 6 pontos előnyhöz jutottak a 38. percben és ezt már nem adták ki a kezükből és nagyon fontos győzelmet szereztek.

Nenad Ascserics: – Megköszönjük, hogy a szurkolók a füttyszó után mellénk álltak, bár a játékosok ezt nem érdemelték meg. A végén viszont újra mellénk állt a közönség és sikerült győznünk. Az az igazság, hogy fontos számunkra a pozitív energia.

Schmidt Béla: – Voltak olyan időszakai a meccsnek, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de a végén többet hibáztunk, amit a Szolnok könyörtelenül kihasznált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!