Thai box

2017.11.03. 10:00

Németh Zsombor világbajnoki címet szerzett

A Távol-Keleten őshonos és népszerű thai boxnak sok követője van kis hazánkban, sőt Szolnokon is.

Németh Zsombor a dobogó tetején, a vébén

Forrás: Beküldött fotó

A helyi Figth csapatának soraiban Török Attila edző keze alatt sok-sok tehetséges gyerek pallérozódik, közülük a mindössze, 13 esztendős Németh Zsombor nem régiben a 12-14 éves korosztályban, a –40 kg-sok között világbajnok lett.

A világbajnokságot a németországi Hagenben rendezték meg. Ahogy szülei is becézik, Zsombi a négy közé jutásért angol, majd az elődöntőben holland ellenfelét győzte le, a 3x2 perces küzdelmekben. A fináléban aztán holland vetélytársa sérülésre hivatkozva nem állt ki ellene.

Mint ahogy édesapja, Németh Attila elmondta, csemetéjük kemény kvalifikációs tornákon harcolta ki a vb-indulás jogát. Sőt, mellette a K1-es ob-n is nyert, Baján.

Zsombi fiatal kora ellenére már több sportot is kipróbált, a MÁV SE színeiben bunyózott, ahol Balogh András edző egyengette az útját, végül a thai bokszot választotta, amelyben többek között nemcsak ütni, hanem rúgni is lehet, sőt kell is, ha valaki eredményt akar elérni.

Németh Zsombor a dobogó tetején, a vébén
Forrás: Beküldött fotó

Tegyük hozzá, hogy édesapjának sem ismeretlen a küzdősportok világa, több mindent űzött, tavaly, amikor a családot Thaiföldre szólította a munkája, ott ismerkedtek meg igazából a thai boxszal. Zsombi, aki nem mellesleg a Kassai úti iskola hetedikese, tanulékony ifjoncként máris aranyérmet szerzett korosztályában.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!