Sport

2007.11.02. 13:18

Önbizalomnövelő győzelemre készül a Szolnoki Olaj

Nem egészen úgy sikerült a magyar bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK férfi kosarasainak őszi rajtja, ahogyan azt szurkolói várták.

Gelei József

Négy forduló elteltével már két vereséget is elkönyvelhettek a piros-feketék, pedig - legalábbis papíron - eddig csak könnyebbnek vélt ellenfelekkel találkoztak. Az első igazi megmérettetés még csak most jön: ma délután a Kecskemét gárdája vendégeskedik a Tiszaligetben.
- Szeretnék megnyugtatni mindenkit, nincs pánik hangulat a csapatnál. Az viszont most már egyértelmű, el kell felejteni a tavalyi évadot, nem számíthatunk arra, hogy bárki is feltett kézzel érkezik Szolnokra - felelte érdeklődésünkre az együttes szakvezetője, Pór Péter. - Tisztában vagyunk hiányosságainkkal, s ezeket igyekeztük pótolni az elmúlt napokban. Az első három mérkőzésen nagyon sok labdát eladtunk, melyekből könnyű kosarakat szereztek ellenfeleink. Ezért is játszottunk sokpontos meccseket. Dombóvárott az első negyed kivételével már jobban muzsikáltunk, nem szórtuk el a labdákat, mindössze hatot adtunk el, s a második félidőben már egészen jól játszottunk. A Kecskemét ellen ott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk.
Mennyire lehet benne a csapatban, hogy a felkészülés alatt kiadós zakót kaptunk a szomszédtól?
- Különösebben senkit nem foglalkoztat a nyári vereség, hiszen míg mi az alapozás elején voltunk, addig a Kecskemét már kompletten állt fel, és sokadik edzőmeccsét vívta. Biztos, hogy a szombati bajnoki egészen más mérkőzés lesz.
Az Olaj KK keretéből ugyan többen is hagytak ki kisebb sérülés miatt hét közben edzést, a rangadón azonban valamennyi játékosára számíthat Pór Péter. Az biztos, rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, egyetlen csapat sem mehet sehol biztosra. A Tisza-partiaknak viszont most már égetően szükségük van egy megnyugtató győzelemre, ha nem akarnak (komoly) lépéshátrányba kerülni a riválisokkal szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!