Sport

2007.11.27. 11:58

Stabil középcsapat lett a Jászberény

A másodosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a Jászberényi SE Vasas gárdája minden idők legjobb szereplését produkálva az ötödik helyen zárta az őszi idényt.

Gelei József

Veretlen maradt otthon a piros-kék gárda

A Keleti csoport egyik legstabilabb védelmével a berényiek dicsekedhetnek, a Szolnok után a második legkevesebb gólt (12)kapták. Igaz, ez a biztonságra törekvő játék a támadások rovására is ment, hiszen csupán a Tököl és a Tuzsér szerzett kevesebbet Németh Gyuláéknál. Dicséretes teljesítmény viszont a szurkolók szempontjából, hogy hazai pályán veretlen maradt ősszel a legénység.

Tavaly újoncként, mindvégig borotvaélen táncolva, az utolsó pillanatban harcolta ki a bentmaradást az NB II-ben a berényi együttes. A nyári nagy átalakulás után talán még maguk a vezetők és a szurkolók sem gondolták, hogy ekkorát lép előre a gárda. Az új játékosokhoz új, megfelelő végzettséggel rendelkező edző kellett, s mint az eredmények is mutatják, Sándor István személyében remek szakembert szerződtettek a vezetők.
- A vezetők munkáját mindennél jobban minősíti, hogy a játékosok mindig rendben megkapták a fizetésüket - felelte érdeklődésünkre az egyik legrutinosabb, éveken keresztül az élvonalban dolgozó hazai szakvezető, Sándor István. - Ez a mai viszonyok ismeretében cseppet sem lehetett egyszerű feladat. Tóth Jánosnak köszönhetően rend és fegyelem uralkodik a szakosztálynál, s erre lehet építeni a folytatásban. Célként az első tíz közé jutást tűzték ki elénk, s bár hiányzik egy-két igazán játszani tudó, fineszes futballista, teljesíthetőnek tűnt a feladat. A játékosok az első perctől partnerek voltak a munkában, az igazi előrelépést azonban az jelentette az eredményességben, mikor meg értették, mit is kérek tőlük. Attól kezdve sokkal stabilabb lett védekezésünk, s bár továbbra sem igazán a látványos a játékunk, nem okoztunk csalódást. Minden meccsen több száz százalékos helyzetet alakítottunk ki, de sajnos keveset értékesítettünk belőlük. Bár az ötödik hely valóban bravúros szereplés eredménye, mégis úgy érzem, nem hoztunk ki mindent magunkból. A jó csapatok ellen kimondottan jól játszottunk: legyőztük a Kecskemétet és a Vácot, egy góllal kaptunk ki az Üllői úton a Fraditól és Szolnokon, ám amikor nekünk kellett volna irányítani a mérkőzés menetét, már gondjaink akadtak.
Hogyan értékeli játékosai őszi teljesítményét?
- Nekünk a csapatban van az igazi erőnk. A közvetlen védelem, a kapus, Roza László vagy Kádár Gusztáv hozta magát, ám néhányan még adósak az általam elvárt produkcióval. Az elmúlt évek tapasztalata alapján viszont tudom, hogy fél év kell, míg a játékosok hozzám szoknak, s attól kezdve akár ugrásszerűen is javulhat teljesítményük. Biztos vagyok benne, hogy Benedek, Bárkányi, Szász vagy éppen Fele a tavasszal erőssége lesz a csapatnak. 
Milyen változások várhatóak a télen?
- Szeretném egyben tartani a keretet, ám vérfrissítésre szükségünk lesz. Elsősorban játszani tudó, "okos" futballistákat keresek, akiknek segítségével látványosabbá válhat játékunk. December 10-ig edzésben maradunk, majd január 7-én már el is kezdjük a felkészülést. Kész a téli programunk, január 18-án, Újpesten lépünk pályára először, majd azt követően az MTK, a Vasas és a Honvéd ellen is lemérhetjük, hol is tartunk valójában.
A berényi együttesnek feljutási álmai nem lehetnek, kiesési gondjaink nincsenek, így Sándor István nyugodtan építheti a jövő csapatát a Jászság fővárosában. Ha a szurkolók türelme kitart, ez a gárda még sok, szép sikert szerezhet szimpatizánsainak a folytatásban.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!