Sport

2007.11.04. 14:48

Szolnoki búcsú a kupából

A női röplabda Magyar Kupa első fordulójában az élvonalbeli Vértes Volánt fogadták az NB II-ben szereplő szolnoki lányok.

SZOLJON

Szolnoki RK SI–Vértes Volán 1:3 (-11, -19, 14, -20)
Szolnok, Zöld Ház, 100 néző, v.: Varga Á., Szabó P.
Szolnok: HAJNAL SZ., ILLÉSNÉ, Kómár K., Dr. Nánainé, Bohner L., Hegedűs N. Csere: Gazdag K.(liberó), Lukács A., Fogarasi D. Edző: Péter Ferenc.
Jól kezdett az NB I. kiemelt csoportjában szereplő Tatabánya a megilletődött Szolnok ellen és simán nyerte az első felvonást. Az NB II. újonca a második játszmában már összeszedettebb játékot produkálva jobban megközelítette ellenfelét, ám a játszma megnyeréséhez ez még nem volt elég. A harmadik szettre aztán meg jött a hazai hölgyek önbizalma és szurkolótábora hangja is erősebb lett. Pontosabbak lettek a bejátszások, s ezáltal centertámadásai is feljavultak. Meg is lett az eredménye, szép játékkal sikrült szépíteniük.
A negyedik felvonásban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékra azonban erősíteni tudott a Tatabánya és megnyerte a  mérkőzést. Mivel a továbbjutás egy találkozón dőlt el, a Tisza-parti lányok ezzel be is fejezték kupaszereplésüket.
Péter Ferenc: - Továbbjutási illúzióink nem jöttek be, de ez nem baj! Több mérkőzést kellene játszanunk erősebb ellenfelekkel, mert ilyenkor jönnek ki a technikai és csapattaktikai hiányosságok. Az akarással nem volt baj, a játszmagyőzelem is szép teljesítmény a két osztállyal magasabban szereplő ellenfelünkkel szemben. Jó úton járunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!